СТИЖЕ СРПСКИ ДОСИЈЕ ИКС: Почетком јула почиње снимање нове домаће серије Бележница, а ево ко тумачи главну улогу

Новости онлине

25. 06. 2020. у 14:07

Ако корона буде милостива, те не буде непланираних ситуација, домаћу продукцију ТВ серија очекује богата година. У плану је снимање више од 20 нових серија, а уз оне већ познате портал Филм и ТВ ексклузивно сазнаје још један наслов који ће ускоро красити домаће ТВ небо.

СТИЖЕ СРПСКИ ДОСИЈЕ ИКС: Почетком јула почиње снимање нове домаће серије Бележница, а ево ко тумачи главну улогу

Фото: В. Данилов

Како је то за наш портал ексклузивно потврдио Зоран Јанковић продуцент и оснивач „Кошутњак филма“, из продукцијске кухиње ове компаније ускоро нам стиже нова серија „Бележница“ заснована на роману Ратка Дмитровића „Бележница професора Мишковића“ из 2014.

Снимања, како сазнајемо, почињу 6. или 7. јула, а сценаристи на серијалу од 12 епизода су Ђорђе Милосављевић, Коста Пешевски и Радослав Павловић, док је дужност режисера припала Мирославу Лекићу.

Главну глумачку поставу, како нам је потврдио Јанковић, чиниће Момчило Оташевић, Светозар Цветковић, Даница Радуловић, Дејан Луткић, Стефан Бундало, Милена Радуловић, Аница Добра и многи други глумци, будући да је серија писана за чак две стотине улога.

Кошутњак филм већ деценију и по потписује нека од најпознатијих дела домаће телевизије међу којима су „Рањени орао“, „Мој рођак са села“, „Бела лађа“, „Јунаци нашег доба“,“Непобедиво срце“ „Цват липе на Балкану“ и многе друге чувене серије које су за „Кошутњак филм“ радили наши прослављени сценаристи. Ипак, „Бележница“ је другачија и нешто сасвим ново, како за ову продукцију, тако и за свет домаћих серија.

-Радио сам на две епизоде ове серије. Прву сам написао давно, још када се први пут појавила идеја да се ради серија по необичном роману Ратка Дмитровића. Било је то недуго по објављивању књиге. Другу сам написао недавно, када се коначно кренуло у припреме за производњу. Веома је необична тема серије, и верујем да је то био и разлог што се тако дуго чекало на то да она буде реализована. На неки начин то је српски „Досије Икс“, осим што уместо агената ФБИ у главној роли имате новинара који истражује необичне и мистичне случајеве“ – открио нам је сценариста прве две епизоде серије Ђорђе Милосављевић додавши да је веома радознао како ће серија изгледати када буде спремна за емитовање.

Из разговора са Зораном Јанковићем сазнајемо да ће „Бележница“ бити снимана у Кладову, Краљеву, Ваљеву, али и у Пироту и Београду, и да прати радњу романа који је према жанру комбинација фантастике и трилера.

– Не бих откривао сада превише о серији, будући да нам почетак снимања тек предстоји. Прича нас кроз случајеве пуне фантастике, магије и невероватних ситуација води паралелно на два колосека. Део радње смештен је у прве године 21. век, а део у седамдесете године прошлог века. На тим случајевима ради млади новинар Бошко Стевановић (глуми га Момчило Оташевић)који после интервјуа са Јелисаветом Мишковић (Аница Добра), удовицом признатог етнолога, професора Арсенија Мишковића улази у свет невероватних чуда – истакао је Јанковић за Филм и ТВ додајући да ће се у серији појавити многа позната глумачка имена.

Према нашим сазнањима, уз поменуте глумце гледаћемо и Исидору Јанковић, Ирфана Менсура и Александра Радојичића.

Серија настаје у копродукцији РТС и Телекома Србије.

Како стоји у сижеу за роман Ратка Дмитровића на ком је серија заснована „Бележница“ је роман о тајнама око нас и људима који су с њима повезани.

Када новинара београдског листа Аргумент Бошко Стевановићу у пролеће 2002. године добије задатак да напише текст о научној оставштини преминулог српског етнолога Арсенија Мишковића уплешће се у низ догађаја које није могао ни да наслути. Уместо очекивано досадног разговора с удовицом Мишковић, женом у годинама која чека последње животно путовање, он ће се сусрести са серијом мистериозних и научно необјашњивих догађаја о којима није ни сањао да су могући, а камоли да су се одиграли и да још увек трају у Србији.

Ти догађаји чине садржај једне мале бележнице са црним корицама, коју ће удовица Мишковић поклонити новинару Стевановићу. Оно што тамо пише годинама опседа неке људе из иностранства – Беча, Лондона, Москве… и једног градића у Аризони – а на крају покреће и лавину чудних догађаја који породицу и пријатеље београдског новинара Бошка Стевановића доводе у животну опасност…

Извор: filmitv.rs

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)