Оља Левић: Живот је заиста игра судбине

Дејан Ћирић

21. 06. 2020. у 17:18 >> 11:59

ПРВИ пут нам се Оља Левић представила у улози Зорице у чувеној серији "Село гори, а баба се чешља", након које је ова шармантна Крушевљанка завршила глуму у класи Небојше Дугалића. После неколико епизодних рола у серијама "Шифра Деспот", "Ургентни центар" и "Жигосани у рекету", добила је једну од водећих улога у серији "Игра судбине", на Првој ТВ, у којој је гледамо као Милу. Велика популарност ове домаће теленовеле Ољи је донела препознатљивост, али и велико искуство у послу о коме, кроз осврт на свој живот и досадашњи рад, говори за "ТВ новости".

Оља Левић: Живот је заиста игра судбине

Фото: А. Крстовић-Промо

У серији "Игра судбине" добили сте прву главну улогу. Колика је одговорност и шта вам је показало да је ово био прави избор у вашој каријери?

- Одговорност је огромна, нарочито због деце и тинејџера који гледају ову серију. Успех који је серија постигла и симпатије које публика гаји према Мили су показатељи да је ова улога била прави избор.

У чему вам је њен лик био најинспиративнији и на који начин га градите, како серија одмиче? Које емоције, особине и карактеристике му дајете?

- Мила је комплексан и сложен лик. Пожртвована је, посвећена, исправна, истрајна, поштена, искрена, чиста. Без обзира на проблеме и недаће које је задесе, остаје доследна себи. Оно што је била моја замерка је то што је превише попустљива према људима које воли. На срећу, у наредним епизодама ће бити још јача и одлучнија.

Шта је најизраженија сличност између вас и Миле?

- Посвећеност породици и пријатељима је сигурно највећа сличност.

Снимања су веома интензивна. Како функционише екипа, са ким од колега најбоље сарађујете и шта је најзабавније на сетовима?

- Снимања су изузетно напорна, често радимо више од дванаест сати дневно. Имамо огромну срећу што је екипа феноменална и што нам снимања пролазе у смеху. Постали смо као породица. Све колеге се одлично слажу и лепо сарађују, не само глумци, него и редитељи, камермани, костимографи и шминкери.

Верујете ли у судбину и да ли живот схватате као игру?

- Сигурна сам да је живот игра судбине и да нама само преостаје да га схватимо као игру и уживамо у њему колико год можемо.

Како се носите са ситуацијама када игра живота или судбине постане тешка?

- Трудим се да будем јака и да размишљам позитивно. Сматрам да се све у животу дешава с разлогом и да баш из тих тешких момената можемо доста научити. У тренутку када се то дешава, питамо се да ли је све морало тако да буде, али касније увидимо да се нису десиле те тешке ситуације, не би нас сачекале неке сјајне ствари. Бар је тако било у мом животу.

Фото: А. Крстовић-Промо

Tekst potpisa

Рођени сте у Крушевцу, граду из ког су потекли неки од наших највећих глумаца попут Чкаље, Раде Савићевић, Љубинке Бобић и многих других. Ко су вам узори и да ли су на вас имали утицај сви ти врхунски уметници?

- Никада нисам имала идоле, али има много глумаца чијој се глуми и лакоћи играња дивим. Сматрам да, пажљиво посматрајући и анализирајући поступке и стилове тих врхунских уметника, много тога могу кроз праксу и рад и сама да применим, наравно, дајући свему свој печат. Свакако да сам поносна што долазим из града из ког су потекле такве глумачке величине.

Због чега је глума постала ваш животни позив и која досадашња искуства у послу вам говоре да нисте погрешили у том одабиру?

- Дуго сам била заљубљена у глуму, а са седамнаест година када сам добила улогу у серији "Село гори, а баба се чешља", увидела сам да је то професија којом желим да се бавим. Глума није лак и једноставан посао, али када нешто истински волите, трудите се и борите за то. Љубав према овој уметности је знак да нисам погрешила.

Шта је до сада било најтеже, а шта вас увек води напред у каријери, али и животу?

- Најтеже ми је пао период од неколико година када се нисам бавила овим послом, а оно што ме увек води напред су јака воља и упорност.

Студирали сте у класи Небојше Дугалића. Шта је оно најважније што вам је он, као велики глумац и педагог, усадио у глумачко биће?

- Од њега је стварно могло доста тога да се научи. Оно што ми је, можда, најупечатљивије су детаљан приступ и анализа дела и лика.

Гледане серије доносе велику популарност. Имате ли довољно зрелости да је изнесете на начин који неће пореметити ни вас, ни ваш приватни живот?

- Људи који ме познају кажу да се уопште нисам променила. Мислим да са тридесет година популарност не може да ме измени као особу. Пошто пуно снимам, имам мање времена за приватни живот.

Фото: А. Крстовић-Промо

Tekst potpisa

И публика се често поистовећује са ликовима, на какве реакције наилазите на улици, друштвеним мрежама, међу публиком?

- Тачно је да се људи много поистовећују са ликовима које играмо. Пошто је Мила позитиван лик, наилазим само на најлепше коментаре.

Конкуренција је данас у вашем послу већа него икад. Шта је ваш главни адут?

- Конкуренција јесте велика, али мислим да се за сваког може наћи место у овом послу. Моји адути су природност и опуштеност, а мислим да то људи воле.

Фото: А. Крстовић-Промо

Tekst potpisa

Шта чини ваш живот независно од глуме?

- Љубав, вољени људи и ситна задовољства кроз која учим како да уживам у сваком тренутку свог живота.

ВОЛЕЛА БИХ ДА ЗАИГРАМ У ПОЗОРИШТУ И НА ФИЛМУ

КАКО гледате у будућност као млада жена која постепено гради каријеру?

- Прижељкујем пуно различитих улога, посебно неку која ће се доста разликовати од Миле. Волела бих да заиграм и у позоришту и на филму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)