ДРАГАН КОЈИЋ КЕБА ЗА "НОВОСТИ": Исти сам и на сцени и када сиђем са ње (ФОТО/ВИДЕО)

Душан Цакић

11. 01. 2024. у 08:05

НЕКА љубав испуни ваша срца и домове током празничних дана. Добра енергија је почетак и крај у свим сегментима живота, јер не постоји ништа на овом свету, што може да је надмаши и буде веће од ње. Много здравља, среће и љубави.

ДРАГАН КОЈИЋ КЕБА ЗА НОВОСТИ: Исти сам и на сцени и када сиђем са ње (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Никола Скендерија

Ово је читаоцима "Новости" пожелео фолк звезда Драган Којић Кеба, који је кроз живот и каријеру, како каже, увек ишао срцем. Бадње вече и Божић провео је код куће са породицом, јер је од малих ногу научен да се ови свети празници славе у дому са најмилијима. Никада, вели, није радио за Божић.

- Поред славља, ваља се на Божић и нешто урадити, јер како се верује, шта се уради на тај дан, таква ће бити цела година - каже нам Кеба.

- Тако ми је прошле године, уз славље, сасвим спонтано пристигла мелодија у главу, те сам на лицу места, уз гитару, урадио песму "Отац ми је Бог", која има посебно место у мојој каријери.

Фото: Никола Скендерија

*Шта публика воли код вас?

- Што дајем примат песми. Богу хвала, у каријери има толико хитова. Моја визија је да никада не правим велику разлику на сцени, као и ван ње. Породица и пријатељи ми најбрже замерају зато што ме најбоље знају ван сцене. Управо зато, да не бих изневерио ни публику, ни пријатеље, заиста сам исти, без било какве глуме и на бини и кад сиђем са ње.

*Како данас бирате песме које ћете отпевати?

- Готово 90 одсто текстова и музику за моје песме сам ја написао. Када се музичке лампице укључе у мени, при самом одабиру, онда знам да је то то. Уједно, ово је савет и млађим колегама, да једино и искључиво тако раде, јер сигурно неће погрешити.

*Како вам изгледа наша данашња музичка сцена?

- Музички сам стасавао и развијао се у време када се тачно знало шта је народна, а шта забавна музика. Немам ништа против актуелних музичких трендова, свако време носи своје бреме, али у позитивном смислу. Не ниподаштавам ничији укус и избор, ничије године, ни младост. Нажалост, живимо у времену када музика није дефиннисана, где неко за неку песму каже да иста садржи у себи фолк, поп, реп, треп. Права народна песма ће увек остати таква каква јесте.

*У браку са Ољом сте четири деценије. Који је рецепт за дуг брак?

- Рецепт за хит не постоји, јер ту раде душа и срце, а најмање разум. Што се тиче брака, све је исто, само у том случају разум мора да ради мало више. Свако треба да буде свој и, ако има разумевања, свака ситуација може да се пренебрегне и да се реши.

*Пред сам крај 2023. објавили сте песму и спот "Џанам". Шта то значи?

- Џанам је име, душа и срце.

Фото: Никола Скендерија

Омиљен и у Бугарској

*ПУБЛИКА вас и те како воли у Бугарској?

- Воле ме свуда (смех). Драго ми је што сам баш лепо прихваћен у Бугарској последњих десетак година, иако смо још деведесетих Весна Змијанац, Џеј Рамадановски, Синан Сакић и ја радили велике коцерте у тамошњим дворанама, налик нашем Дому синдиката. Бугарска је јака што се музике тиче. Не само што имам дуете са бугарским звездама као што су Преслава, Глориа или Сандра Александрова, него што им је музика стварно квалитетна.

Фото: Никола Скендерија

Велики интервју са Кебом, погледајте и уживајте, у видеу испод:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Турци упали  на тренинг Србије пред први меч орлова на ЕУРО 2024 (ВИДЕО)