ЉУБАВНА ПРИЧА ЛЕГЕНДАРНОГ ЧКАЉЕ И ЊЕГОВЕ СУПРУГЕ: Запросио је са прстеном од 50 динара, волели се цели живот

Novosti online

01. 04. 2023. у 14:16

ЛЕГЕНДАРНИ глумац Миодраг Петровић Чкаља рођен је на Светски дан шале, 1. априла, а његове чувене изјаве из култних филмова деценијама засмејавају све.

ЉУБАВНА ПРИЧА ЛЕГЕНДАРНОГ ЧКАЉЕ И ЊЕГОВЕ СУПРУГЕ: Запросио је са прстеном од 50 динара, волели се цели живот

Фото: Јутјуб принтскрин

Његова љубавна прича са супругом Драгицом, многима је синоним за праву љубав. Наиме, Чкаљина љубавна прича почиње давне 1948. године на пролеће, када су се венчали у тадашњој згради Дома културе "Божидар Аџија".

- Друштво је било расположено. Досетке и шале пљуштале су сваког тренутка. Они коју су послом долазили застајкивали су мислећи да се снима неки филм. Задиркивања на рачун једног смешног, мршавог, вижљастог човека постајала је све жешћа.

- Ма нема говора, она сигурно неће доћи! У последњем тренутку се предомислила - рекао је Љубиша Бачић, док се на то надовезао Драгутин Добрачин, близак пријатељ Чкаље.

- А што и да дође, када има плату четири и по хиљадарке! А наш младожења свега три - узвикнуо је кум глумца.

Међутим, у том тренутку се Драгица појавила на врата у црној кецељи, задихана је трчала ка групи људи.

- Па где си, Драгице? Ови овде ми извадише "душник на памук" - рекао је Чкаља, који се тог дана оженио. Свадба је била мала, у кругу најближих пријатеља у једној кафани.

Неколико година после венчања родио се син, коме су наденули име Чедомир.

Драгица је једном приликом медијима открила да су све комшије волеле Чкаљу.

- Понекад је утрчавао у највећој гужви, али с букетом у рукама. После три месеца, Чкаља ми је донео прстен. Купио га је за педесет динара код "Грамага". Нажалост, у сељакању из стана у стан, изгубила сам ту најдрагоценију успомену. У почетку нашег брака становали смо у намештеној соби у Небојшиној улици. Од тада до данас селили смо се пет пута. За сваки нови комшилук Чкаља је представљао праву атракцију. У било које време звонили би на врата и тражили да га виде, или да им да аутограм са сликом - причала је у једном интервјуу испричала Драгица.

Чкаљина велика љубав је желела да се посвети породици, те је по рођењу сина напустила посао и постала домаћица.

Фото: Архива Новости

- Знам шта желите да ме питате: да ли сам задовољна животом у сенци Чкаљиног сјаја, или тачније, животом за друге. А радила сам некада, врло давно, као спикер на радију. И волела свој посао. Оставила сам га ради својих најближих - без жаљења и кајања. Све сам инвестирала у ту своју породицу, подржавала супруга, подигла дивног сина, сада помажем у подизању унука и при томе сам имала много среће. Инвестиције су се вратиле, врло сам спокојна и ни са ким се не бих мењала. Не тврдим да мој живот може и треба да послужи као "рецепт", али мени одговара, а то је ипак најважније - искрена је била Чкаљина супруга.

Супруга најпознатијег комичара је својевремено поручила да је Чкаља радио све баш као просечан грађанин.

- Ми живимо као свака друга породица. Чкаља је као и сваки други супруг и отац. Првих година брака он је одлазио на пијацу, снадбевао кућу намирницама, уплаћивао за угаљ и дрва, бринуо како му син учи. Ужива да иде на пијацу. Али данас нема времена. Чак не може да пређе улицу, а да га неко не заустави и нешто упита. Преко дана, кад је код куће, настаје породична идила. Идем у куповину, а Чкаља и син спремају стан. Пошто више не радим, сама водим цео стан. Док се не вратим са пијаце, он припреми изненађење: или ми купи цвеће или скува кафу. Увече, ако смо сами, Чкаља нам спреми свој омиљени специјалитет: попару са сиром. Тада утроје причамо, а каткада Чкаља и син, да би ме забавио, припреме мали позоришни програм. Наравно, по кући настане урнебесна цика и вика - рекла је једном приликом она.

(Телеграф.рс)

БОНУС ВИДЕО: БРЕНИН ВИКТОР СЛАВИ РОЂЕНДАН: Снајка Прија са свекрвом запевала најскупљу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БРАТЕ! Легенде НБА лиге, Кевин Гарнет и Трејси Мекгрејди, у клинчу због Николе Јокића - ко је ово могао да сања?! (ВИДЕО)