НАРУЧИО ПИВО, ПОПИО ГУТЉАЈ И ПАО МРТАВ: Тужна судбина певача чији је хит био забрањен, али и дан данас све диже на ноге

Novosti online

01. 04. 2023. у 13:33

ТОМИСЛАВ Чоловић, чија се песма "Мали мрав" и данас, након 39 година, пева на свим весељима, умро је у кафани 9. фебруара 2008. године.

НАРУЧИО ПИВО, ПОПИО ГУТЉАЈ И ПАО МРТАВ: Тужна судбина певача чији је хит био забрањен, али и дан данас све диже на ноге

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Diskos Official

Овај хит, који је прославио певача, неки су својевремено прогласили "литерарном порнографијом", али скоро и да не постоји љубитељ народне музике који бар једном није запевао "мали мрав, мали мрав, у недрима нест’о, морам да га нађем да мењамо место".

Чоловић никада није припадао самом врху естраде, али се издвојио упорношћу и шармом забављача. Рођен је у Краљеву, и у том граду био је познат као кафански човек, али и велики човекољубац - наступио је на више од 1.000 добротворних концерата! Певао је и сарађивао с највећим звездама народне музике. У родном граду је 2008. године и умро - у кафани.

Фото: Архива Новости, Јутјуб принтскрин/Дискос Оффициа

- Памтим, како не памтим. Десило се увече, тачније ноћу, око два сата после поноћи. Томислав је дошао из једне кафане где је била музика. Наручио је пиво и порцију пршуте, попио је гутаљ и пао је - испричао је својевремено газда Чеда, власник кафане за "Курир".

Људи су страховали од тога шта би Тома могао да каже у живој емисији и коју песму још пустити поред "Малог мрава", а да има неку тежину.

Томислав Чоловић умро је 9. фебруара 2008. године. Његови синови наследили су његов музички дар. Александар је 12 година свирао бубњеве у бенду Аце Пејовића, а сада прати Џенана Лончаревића, док је Милан члан оркестра Александра Софронијевића и ожењен је звездом "Гранда" Радом Сарић, с којом има сина.

БОНУС ВИДЕО: ЈЕДНОМ НИЈЕ БИЛО ДОВОЉНО: Дара Бубамара поново засвирала фрулицу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (1)

ПОСКОК НАЂЕН У ДВОРИШТУ КОД АЛЕКСИНЦА: Стручњаци имају корисне савете за власнике кућа