СРБИЈА У ПРВОМ ПОЛУФИНАЛУ ПОД РЕДНИМ БРОЈЕМ 1: Такмичарске песме за нашег представника на "Евросонгу" доступне на "Јутјубу"

В. Н.

03. 02. 2023. у 06:30

СВЕ 32 композиције које учествују на такмичењу "Песма за Евровизију", које ће бити одржано 1, 2. и 4. марта, од јуче су доступне на званичном јутјуб-каналу "РТС Песма Евровизије".

СРБИЈА У ПРВОМ ПОЛУФИНАЛУ ПОД РЕДНИМ БРОЈЕМ 1: Такмичарске песме за нашег представника на Евросонгу доступне на Јутјубу

Овако ће изгледати бина у "Ем и Ес банк арени" у Ливерпулу , Фото Twitter/Eurovision Song Contest

У два полуфинала представиће се по 16 такмичарских композиција, а најбољих осам из сваке полуфиналне вечери, надметаће се 4. марта у великом финалу за победу. Најбоља песма по гласовима публике и стручног жирија представљаће Србију на 67. "Евросонгу" у Ливерпулу.

Пласман за финале 1. марта покушаће да изборе Матија Заната и Анђела Касијани ("Нови свет"), Адем Мехмедовић ("Осмех"), Нађа ("Мој први ожиљак на души"), Тијана Дапчевић ("Мамим"), Принц ("Цвет са Истока"), Филип Балош ("Нови план, други сан"), Филип Жмахер ("Чујемо се сутра"), Лук Блек ("Само ми се спава"), Анђелина ("Ланац"), "Емпати соул проџект" ("Индиго"), Стефан Шај ("Од јастука до јастука"), "Херценшлус" ("Временска зона"), Саво Перовић ("Президенте"), Игор Станојевић ("Иза дуге"), Борис Суботић ("Недоступан") и Чеги и "Браћа блуз бенд" ("Свадба или кавга"). Друге полуфиналне вечери, 2. марта, слушаћемо и гледати нову поставу "Харикејна" ("Зуми зими зами"), Надију ("Девојка твог дечка"), првог српског андрогеног певача Филарија ("После мене"), Зејну ("Румба"), "Фрајле" ("Нека, нека"), Игора Винса и Банета Лалића ("Зато што волим"), Егрета ("Ако схватим касно"), Џипсија ("Грех"), Егора ("Старац дана"), Јелену Влаховић ("Као гром из ведра неба"), Ивону ("У ноћима"), "Гифт" ("Либерта"), Милана Бујаковића ("Феномен"), дуо "Гранд" (Вива ла Вида), Анђелу ("Лоше процене") и Дорис Милошевић ("Тишина").

Фото лого

Пренос све три такмичарске вечери гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС и РТС Планети од 21 час. Српски представник ће на "Евросонгу" у Ливерпулу наступати прве полуфиналне вечери 9. маја и то под редним бројем један. Уз Србију, за пролаз у финале 13. маја надметаће се и представници Летоније, Ирске, Норвешке, Португалије, Хрватске, Малте, Шведске, Молдавије, Швајцарске, Израела, Холандије, Финске, Азербејџана и Чешке. По 10 полуфиналиста из обе вечери (друго полуфинале је 11. маја) иду у финале, уз такозвану Велику петорку (Немачка, Француска, Италија, Шпанија и Велика Британија), као и лањског победника Украјину. Укупно ће се такмичити 37 земаља, што је најмањи број учесника од 2014, док су од овогодишњег такмичења из финансијских разлога одустале Црна Гора, Северна Македонија и Бугарска. Правила гласања су за ову годину измењена, па сада само публика одлучује које ће се државе пласирати у финале, а уводи се и онлајн гласање за гледаоце у земљама које се не такмиче. Они ће у све три такмичарске вечери доделити по сет бодова (1-8, 10 и 12 поена), преко онлајн платформе за чије коришћење ће бити потребна кредитна или дебитна картица за верификацију.

Слоган 67. "Песме Евровизије" је "уједињени музиком", док лого приказује два срца у бојама застава Велике Британије и Украјине, која куцају заједно. Подсетимо, иако је украјински "Калуш оркестра" тријумфовао у Торину са песмом "Стефанија", Украјина због рата са Русијом није у могућности да буде домаћин такмичења из безбедносних разлога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Иванин отац познат је јавности, а пре глуме заједно са њим се бавила необичним занимањем