АЛЕК БОЛДВИН ПРЕД СУДОМ? Тужилац не искључује подизање оптужнице против славног глумца због убиства на сету филма Раст

Танјуг

05. 10. 2022. у 21:44

ТУЖИЛАЦ у америчкој савезној држави Нови Мексико данас је изјавила да нагодба коју су постигли глумац Алек Болдвин и породица филмске сниматељке Халине Хачинс која је убијена током снимања вестерна "Раст" (Рђа) 2021. године, неће утицати на њену коначну одлуку да ли ће подићи оптужницу.

АЛЕК БОЛДВИН ПРЕД СУДОМ? Тужилац не искључује подизање оптужнице против славног глумца због убиства на сету филма Раст

Фото: Adam Egypt Mortimer via AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP/Roberto E. Rosales/Јутјуб/hickok45

-Ако чињенице и докази налажу кривичну пријаву према закону Новог Мексика, онда ће бити подигнута оптужница. Нико није изнад закона, наводи се у саопштењу канцеларије Мери Кармак-Алтвис, тужиоца Првог судског округа Новог Мексика.

Породица Халине Хачинс и Алек Болдвин постигли су нагодбу у тужби против Болдвина и његових сарадника за њену смрт, саопштио је раније данас Болдвинв адвокат.

Метју Хачинс, удовац убијене Халине Хачинс, биће, у склопу нагодбе, извршни продуцент филма и примаће део зараде.

У тужби, поднетој у фебруару у Санта Феу против Болдвина, продукцијске компаније, продуцената и других кључних чланова екипе, указивало се на бројна кршења стандарда филмске индустрије.

У тужби која је одбачена, наводило се да је продукција "одлучила да ангажује најјефтинију доступну екипу" и да су "свесно ангажовали потпуно неквалификованог сарадника као оружара и помоћног реквизит мајстора".

Филмски режисер Џоел Соуза, који је повређен у пуцњави, требало би да се ускоро врати филму, додаје Си-Ен-Ен.

Полиција је у октобру прошле године саопштила да је Болдвин испалио хице из сценског пиштоља, усмртивши Хачинс и ранивши Соузу на снимању филма "Раст" у америчкој држави Нови Мексико.

Болдвина су, како су тада јављали медији, новинари затекли избезумљеног и у сузама испред канцеларије шерифа округа Санта Фе.

БОНУС ВИДЕО - СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Данас пада цена горива - ево колико ће појефтинити дизел, а колико бензин