НОВИ СКАНДАЛ ЈАДРАНКЕ БАРЈАКТАРОВИЋ: Поново провоцира Томпсоновом песмом о Анти Готовини

Novosti online

24. 08. 2022. у 21:05

ЈАДРАНКА Барјактаровић опет провоцира!

НОВИ СКАНДАЛ ЈАДРАНКЕ БАРЈАКТАРОВИЋ: Поново провоцира Томпсоновом песмом о Анти Готовини

Фото: Принтсцреен

Овог пута отпевала је песму која је посвећена хрватском генералу Анти Готовини и осталим њиховим генералима којима се судило у Хагу због ратних злочина током операције “Олуја” 1995.

Пре две године она је у Подгорици певала песму “Не може нам нико ништа”, на скупу на којем је било неколико хиљада људи, али је други део рефрена променила из “јачи смо од судбине” у “јачи смо од Србије” и због тога је добила забрану уласка у нашу земљу.

Али посрнула певачица се не смирује. Овог пута скандал је изазвала певајући песму Мирослава Шкора "Суде ми".

Иначе, Шкоро је више пута истицао да је та нумера посвећена Анти Готовини и свим другим хрватским генералима и да је настала у тренутку када су они били у Хагу.

- Песма за све наше генерале, за Зринског, Франкопана, Гупца, за све који су на правди бога осуђени у прошлом режиму од Блајбурга до Степинца и пролећара. Песма је и за оне праведнике који су недужни трунули у Јасеновцу, за прогоњене и осуђене кроз историју - рекао је Шкоро је 2016. за Вечерњи лист о песми "Суде ми", а у једној емисији објаснио је додатно:

- Иако је очигледно да су песме "Суде ми" и "Светиња" о генералу Готовини, ја сам те песме посветио свим хрватским генералима. И генералу Блашкићу, Маркачу, Чермаку, свим генералима из БиХ који су и дан-данас у Хагу - изјавио је он.

Јадранка је спорну песму певала најпре прошле године на једном јавном скупу и од тада ју је уврстила и у свој редовни репертоар.

- Хоћемо ли једну "Суде ми"? Може? Суде нам. Ово ћемо сви заједно - рекла је окупљеним Црногорцима Барјактаровићева на једном националистичком скупу пре него што је запевала спорну песму, а тај снимак може се видети на друштвеним мрежама.

Иначе, ова нумера је једна од најомиљенијих песама Марка Перковића Томсона, а посебно је постала позната након што су је Шкоро и Томсон отпевали у дуету на концерту "Мило моје", који се одржао у Дому спортова у Загребу, 2003. године.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)