КОНСТРАКТА ОДУШЕВЉЕНА ГЛАВНОМ БИНОМ: "Бир фест" вечерас од 18 часова отвара капије на београдском Ушћу

В. Н.

18. 08. 2022. у 06:20

НА београдском Ушћу данас почиње 19. "Бир фест", који ће током четири ноћи, до недеље 21. августа, угостити многобројне музичке звезде, што из Србије и простора бивше СФРЈ, што светске.

КОНСТРАКТА ОДУШЕВЉЕНА ГЛАВНОМ БИНОМ: Бир фест вечерас од 18 часова отвара капије на београдском Ушћу

Фото Скајмјузик

Највећу пивску фешту у Србији вечерас ће концертом на главној бини отворити чувени гитариста Томи Емануел, а част да спусти завесу на овогодишњи фестивал припала је нашој представници на "Евросонгу" у Торину Ани Ђурић Констракти.

Уметница је уочи почетка "Бир феста", као једна од највећих звезда фестивала, обишла поприште дешавања и позвала своје обожаваоце на спектакл који је име добио по хмељном напитку.

- Велика је бина, могли бисмо да укључимо и плесачице - рекла је Констракта, разгледајући позорницу дугу 50 метара. - Ово бочно су све екрани? Импозантно изгледа.

Најавила је да на Ушће долази са бендом "Земља грува" и да ће у наступ укључити и реквизите:

- Само још нисам навежбала како да бацим пешкире у публику, ја замахнем, он падне ту - насмејала је Констракта присутне на Ушћу.

Фото М. Анђела

Организатори "Скајмјузик", који су од ове године преузели "Бир фест", најавили су нови концепт, са две фестивалске зоне, "Клауд зоном", у коју је улаз слободан цело вече, као и музичком зоном, где ће бесплатно моћи да се уђе до 19.30 часова, а након тога се улази уз конзумацију у износу од 590 динара, за коју се могу попити два пића (алкохолна или безалкохолна). Ово је први пут у историји "Бир феста" да се улаз наплаћује. Такође, постоје и дневна улазница од 1.000 динара (посебан улаз за ВИП госте, приступ ВИП платформи, богат асортиман пива, достава хране до места седења, ВИП тоалети), пакет који кошта 2.500 динара (подразумева улаз сва четири дана и претходно наведене погодности), као и "ВИП искуство" по цени од 52.300 динара (четири ноћења у хотелу "Краун плаза" за две особе, улаз на ВИП парти базен, спа и велнес у хотелу, превоз од и до фестивала и два ВИП пакета улазница).

ВЕЧЕРАС НА ПРОГРАМУ

ПРВИ ће публику вечерас на Ушћу, од 20.30 часова, загрејати гитариста Томи Емануел. Бајага и "Инструктори" попеће се на главну бину у 22 часа, а за њима следе концерти "Хладног пива" (23.35) и групе "Време чуда" (1.15). На бини "Мото плац" од 21 час наступиће "Бијело дугме трибјут", од 22.30 свираће босански рокери "Рок ко фол", а од 00.15 Ђанго и "Спејскаубојс", које предводи бивши члан "Ван Гога" Бранко Ђанго Стикани.

ПЛАЋАЊЕ ХРАНЕ И ПИЋА

КОНЗУМАЦИЈА која омогућава улаз на "Бир фест" после 19.30 сати купује се на више начина - путем бесплатне eFinity апликације, efinity.rs или на продајном месту у Ушћу, као и на уплатним местима "Бир феста", узимањем картице и уплатом на исту. Посетиоцима ће бити доступно 14 уплатних места за допуну картице за плаћање. Такође, плаћање хране и пића у свим зонама на фестивалу одвијаће се преко eFinity апликације или картицом за плаћање.

Фото М. Анђела

АУТОБУСИ ИЗМЕЊЕНИМ ТРАСАМА

ТОКОМ "Бир феста" неколико линија јавног градског превоза саобраћаће измењеном трасом, од вечерас од 18 часова до понедељка у четири ујутро. Једино у суботу и недељу измењени режим трајаће до пет часова после поноћи. Аутобуси са линија 15, 84, 704, 706, 707, уместо Булеваром Николе Тесле, на делу трасе од Бранковог моста до Улице трешњиног цвета, у оба смера кретаће се Булеваром Михајла Пупина и Улицом трешњиног цвета и даље редовном трасом. Возила 27Е и 35 ће, у оба смера, уместо Булеваром Николе Тесле и поред Ушћа ићи Булеваром Михајла Пупина, Милентија Поповића, Владимира Поповића до терминуса у Блоку 20 (иза хотела "Хајат"). Линија 60Л ка окретници код новобеоградске топлане ићи ће трасом Бранков мост - Милентија Поповића - интерна саобраћајница - Владимира Поповића - Земунски пут - Бродарска и даље редовно. У супротном смеру користиће уобичајену трасу линије 60. С. В.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ ЈЕ ОДГОВОРНО РУДАРСТВО МОГУЋЕ? Литијум за батерије електричних возила, до 2050. биће 57 пута траженији

ДА ЛИ ЈЕ ОДГОВОРНО РУДАРСТВО МОГУЋЕ? Литијум за батерије електричних возила, до 2050. биће 57 пута траженији

КРИТИЧНЕ минералне сировине Сједињене Америчке Државе и Европска унија сматрају кључним за економску и нацио- налну безбедност. И наша земља је богата овим минералима, чија се вредност мери стотинама милијарди евра.

25. 11. 2023. у 10:00

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Најновија одлука УЕФА изазвала и реакцију Кремља