КРАЉЕВО ЧЕКА ЏЕЗЕРЕ: Почиње традиционални Међународни џез фестивал

Г. Ћ.

29. 06. 2022. у 10:15

ИЗЛОЖБОМ фотографија "Музика, бре" Ивана Грлића у галерији Културног центра "Рибница" данас ће, тачно у подне, у Краљеву званично почети традиционални, 12. по реду Међународни џез фестивал - "Џезибар".

КРАЉЕВО ЧЕКА ЏЕЗЕРЕ: Почиње традиционални Међународни џез фестивал

Фото ATA Images

У дворишту такозване Француске куће у центру града сутра ће, са почетком у 19 сати, бити представљена књига интервјуа "Џез фаце", реномираног београдског музичког новинара Војислава Пантића. Љубитеље џеза очекује богат музички порограм, који ће бити одржан на Тргу српских ратника. У петак, 1. јула, најпре ће од 20 сати наступити џез трио "3џект" из Северне Македоније, потом ће се публици представити "Котон пикерс", док је за крај вечери предвиђен концерт Марка Луиса (на слици), певача и мултиинструменталисте познатог по томе што спаја наизглед неспојиве музичке жанрове.

У суботу, на истом месту и у исто време, програм ће отворити "Мозес Димски проџект", ауторски пројекат младог бубњара Димитрија Мојсијевића, затим ће наступити једанаесточлани бенд "Николов-Ивановић андектет" који предводе пијаниста и аранжер Владимир Николов и бубњар Срђан Ивановић, а завесу на овогодишњи "Џезибар" спустиће Никола Пејаковић Коља. Сви програми џез фестивала су бесплатни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Луксуз који је непревазиђен, употпуњен невероватном природом и у потпуној интими зелених брдашца Бодрума