КЛАТНО ЦЕЛЕ ЈАВНОСТИ НА СТРАНИ ДЕПА: Крај суђења славног глумца и Амбер Херд не ставља тачку на цео случај

В.Н.

28. 05. 2022. у 10:42

ЖЕЛИМ да ме Џони Деп пусти на миру - изјавила је Амбер Херд у судници и додала да добија претње смрћу непознатих људи због сведочења у судском процесу који је против ње покренуо бивши супруг.

КЛАТНО ЦЕЛЕ ЈАВНОСТИ НА СТРАНИ ДЕПА: Крај суђења славног глумца и Амбер Херд не ставља тачку на цео случај

Фото: ЕПА

- Људи се ругају мом сведочењу о нападу - изјавила је бивша Депова супруга.

- Свакодневно добијам претеће поруке и то ме плаши.

Судски спор између глумца и Амбер Херд који се преноси уживо окупирао је друштвене мреже. А све је почело ауторским текстом Амберове, објављеном у "Вашингтон посту" 2018. године, када је говорила о насиљу у породици које је доживела, иако није споменула име бившег мужа. Звезда Холивуда је ипак 2019. године поднела тужбу против Амбер због клевете, тврдећи да је она заправо кривац за све. Хердова је одговорила противтужбом, па су тако у игри милиони долара одштете.


Стручњаци кажу да је цео спор постао фарса, чему доприноси чињеница да се суђење одвија уживо.


- Проклетство камера је срж проблема - каже адвокат за медије Лукас Брост. - Слике које остају су уплакана Амбер Херд или насмејани Џони Деп. Оне код људи буде посебне емоције и реакције. То је веома озбиљно кршење права личности.


Суђење отворено за јавност требало би да гарантује највећу могућу транспарентност у САД.
- Приступ је разумљив, али суђење показује да то далеко превазилази оно што је замишљено, јер присуство медија, чини се, додатно распирује ватру. Сваки покрет лица може директно да се коментарише и пошаље у етар - каже Брост и додаје да од овог јавног процеса нико нема користи.


Све је, наводно, отишло предалеко.


- Пренос уживо нарочито штети Амбер Херд. Клатно јавности помера се у корист Џонија Депа. Међутим, ово суђење неће позитивно утицати на каријеру холивудске звезде, јер на видело излазе пикантни детаљи који остају у јавности - каже Брост.


У међувремену интернетом круже мемови, пародије или садржаји који се састоје од делова видео-снимака са суђења усмерених против једне или друге стране, а којима се исмејава читаво суђење. Тиме се ствара утисак да је суђење медијски спектакл који служи само забави.


Претпоставка је да са завршетком суђења случај неће бити окончан.


- Случај Деп-Херд ће нас пратити још дуго - предвиђају стручњаци за медије. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИПАК ЋЕ ЈОШ ДА ГЛУМИ: Камерон Дијаз, захваљујући Џејмију Фоксу, враћа се из пензије