АЈРОН МЕЈДЕН ПРОТУТЊАО АРЕНОМ: Легендарни састав одушевио Београђане двочасновним наступом (ФОТО)

Танјуг

24. 05. 2022. у 23:19

ЛЕГЕНДАРНИ хеви метал састав Ајрон мејден одржао је вечерас концерт у испуњеној Штарк арени у оквиру светске турнеје “Легацy Оф Тхе Беаст 2022”.

АЈРОН МЕЈДЕН ПРОТУТЊАО АРЕНОМ: Легендарни састав одушевио Београђане двочасновним наступом (ФОТО)

Фото: Танјуг/Зоран Станић

Бенд предвођен певачем Брусом Дикинсоном вратио се после осам година у Београд, почевши наступ песмама са 17. албума "Сењутсу" (2021) - насловном, "Стратего“ и "Тхе Wритинг Он Тхе Wалл“, чији су рефрен посетиоци хорски певали.

Током скоро двочасновног наступа, окончаног са два биса, британска шесторка је на одушевљење преко 15.000 посетилаца у Арени извела и неке од својих најпознатијих песама попут "Рун То тхе Хиллс", "Феар Оф Тхе Дарк“ и "Тхе Троопер“.

Дикинсон се показао у изврсној гласовној форми, стално у покрету, додатно одушевивши умешношћу правог бацача пламена током извођења" Флигхт оф тхе Ицарус".

Уз гитарску пиротехнику гитарског тројца Дејв Мари, Едријен Смит и Јаник Герс, и постојано закуцавање бубњара Ника Мекрејна, басиста Стив Харис је изгледао посебно добро расположен.

Вођа Мејдена је младалачки поскакивао током свирања баса и правио гримасе одобравања што београдска публика здушно певањем и подигнутих руку учествује у концерту.

Концерт Мејдена очекивано је обележила и изузетно богата сценографија на великој позорници, која је уз помоћ светла, екрана и кулиса претварана у духу "Сењутсуа" у јапански дворац или у унутрашњост готске катедрале.

Заштитни знак бенда појавио се на позорници најпре као трометрашка фигура "Самураја Едија", а потом и као "Трупер Еди" одевен у деветнаестовековну британску униформу, док се мачевао са спретним Дикинсоном.

Мејден су моћно грмели и протутњали Ареном, показавши се као бенд у одличној извођачкој форми који и после више од четири деценије озбиљно доживљава и ради сваки концерт.

Шлаг на торти је била укусно извођена концертна пиротехника као и традиционални ''лет" двораном велике макете ловачког авиона Спитфајер у завршној песми "Ацес Хигх", након чега је бенд испраћен вишеминутним овацијама.

Предгрупа је био бенд Лорд оф д лост.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Ласерска хирургија простате - када и коме се препоручује?