ЧАСТ МИ ЈЕ ДА ЈЕ ИМАМ У СВОМ ЖИВОТУ: Кристина Раденковић искрено о Констракти и утисцима са Евровизије

Новости онлајн

22. 05. 2022. у 20:56

Кристина Раденковић, глумица и водитељка, игром случаја била је део хора који је био на сцени са Аном Ђурић Констрактом током учешћа на Песми Евровизије.

ЧАСТ МИ ЈЕ ДА ЈЕ ИМАМ У СВОМ ЖИВОТУ: Кристина Раденковић искрено о Констракти и утисцима са Евровизије

Фото: РТС принтскрин

Њени утисци су заиста посебни, а и породични живот препун је дивних и слатких детаља.

- Осећај је фантастичан! Тако ми је драго да сам била део наше српске делегације. Могла сам себе да замислим на сваком месту осим на месту перформера на сцени. Због тога сам неизмерно захвална Ани Ђурић Констракти, која ме је предложила да будем замена за члана хора. Верујте да тај догађај не умем више речима да опишем, јер нас је све учинио толико поносним, толико нас је Ана лепо представљала. Људи су се према њој понашали буквално као према светској звезди! Било је видљиво да се око ње дешава нека енергија и харизма, непрестано су је сликали, играли њену кореографију рукама... Ујединила је цео регион, и више од тога! Она је једна дивна, блага жена. Познавала сам је и раније, а сада сам имала прилику да је упознам боље и заиста ми је част да је имам у свом животу.

На питање да ли је имала трему на сцени, Кристина каже:

- Имали смо! Није да баш сваки дан изађете пред 15.000 људи и милионску ТВ публику. Осећали смо огромну одговорност. Врло су сведени покрети и много је теже него када су бржи и има их више. Свака грешка се види. Али Ана је пред сваки наступ ишла од једног до другог и говорила да је све у реду, да шта год буде, нико није крив, рекла је да је све на њој, а ми да се опустимо и забавимо. Све време је била с нама у тиму, није тражила својих пет минута, нисмо јој сметали док вежба... Извините, недостаје ми комплимената у вокабулару! Нисам до сада упознала неког тако благе нарави, а истовремено тако ауторитативног.

А ево у чему је штос песме, према Кристинином мишљењу:

- То је исто када ме питају у чему је тајна "Слагалице". Вероватно је тајна да не знамо у чему је тајна. Просто се све тако наместило. Ово гледам као награду за Анин труд и труд њеног партнера Милована Бошковића, за њихов рад, залагање за уметност коју воле да стварају, перформанс који показују годинама. Жао ми је што су тек сада људи видели чиме се они баве. Ми старији смо одлазили на њихове концерте и били фанови. Истовремено ми је јако драго што је дошло овакво препознавање њиховог стваралаштва, које одавно траје.

Ево шта Кристина мисли, хоће ли Ана донети неке промене на нашој музичкој сцени? Какав утицај може да изврши?

- Ми смо сви на телевизији слушали Анину песму и певушили је, јер је била заразна. Али када смо је чули у нашем полуфиналу, кренула је хистерија! Нове генерације гледају музику и свако тумачи и проналази поруку у песми на свој начин, свака генерација је нашла поруку за себе. Можда је то та магија, јер је Ана Ђурић идејни творац целог пројекта. У свету јавних музичких личности мени је драго да је једна жена која саму себе назива домаћицом, у сведеном костиму, с врло мало текста, са експресивним изразом лица и неколико покрета руку - направила толику хистерију. То значи да смо жељни и гладни уметности! У овом свету површности и брзине, где се не разуме ни шта ко пева, вратила је веру у уметност. Привукла је на своју страну целу Србију, а и цео регион је здушно навијао за такву жену и уметницу.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВА ФРИЗУРА И БОЈА КОСЕ: Анастасија одмах по доласку са Ибице посетила фризера (ФОТО)