ДОКТОР МЕ ЈЕ ПРИПРЕМАО ЗА СМРТ: Потресна исповест Дее Ђурђевић о саобраћајној несрећи која јој је променила живот

Novosti online

27. 02. 2022. у 21:05

ДЕА Ђурђевић, новинарка и водитељка, гостовала је у емисији “Сценирање”где је испричала више о несрећи која јој је променила живот.

ДОКТОР МЕ ЈЕ ПРИПРЕМАО ЗА СМРТ: Потресна исповест Дее Ђурђевић о саобраћајној несрећи која јој је променила живот

Фото: Принтскрин/Пинк ТВ

Деа је истакла да је научила како се заправо живи и да то није знала док најгоре није преживела.

– Мени 7. фебруар је најнесрећнији дан, али и највећа животна лекција. Ја сам научила како се заправо живи и како сам добро живела, ни незнајући да тако добро живим. То је најзначајнији дан у мом животу без икакве сумње и ја о њему говорим. Ја сам жртва саобраћајне незгоде и кад кажем људима да радим на трибинама о безбедности у саобраћају често сам видела неке коментаре. Она продаје несрећу, не то је морална обавеза. Ако ми као јавне личности фотографишемо шта једемо или како нам је било овде или онде и када вам се деси тако нека несрећа, треба да поделиш искуства са онима који те воле и то је тако нормално. Ја сам то одлучила уз велику Младенову помоћ. тешко је било да кренеш и да сваки пут понављаш исто. Схватиш да је најлепша ствар у животу да се пробудиш у свом кревету и одеш сама у свој тоалет. То када имаш, па ти имаш све, а то не знаш док ниси три ипо месеца прикована за кревет и молиш да останеш жива – рекла је Деа у емисији на Курир телевизији.

Водитељка је навела да јој је најезивији моменат био када је доктор рекао да се поздрави са својим ближњима.

Деа је открила како је изгледао њен сусрет са смрћу.

– Мислим да он уопште није бирао у моменту. Није изабрао праву реч. Не мислим да би то доктор рекао пуне свести и здраве памети пацијенту који има непуних 28 година и лежи без руке. Просто му је то тек тако излетело, ја сам тада у том тренутку схватила да он озбиљно мисли да ја нећу преживети. То мени није долазило у обзир, тражила сам разлог зашто, ја сам заслужила да живим. Ником нисам ништа лоше урадила, живот је преда мном, била сам сама колетарална штета. Ја сам заслужила да преживим и ја сам тада звала маму и Младена да им дам инструкције за када изађем из операционе сале.

- Тражила сам им киндер чоколаду и они су рекли важи и да им испричам шта се догодило. Када неко погине и неко умре свако има своју истину. Ја сам хтела да кажем своју, али сам тражила шта да ми донесу после иако ја нисам могла да једем месецима. Ти кад се то деси ниси свестан баш у коликом си сосу и ја сам мислила да је само рука као и сви медији. Заправо ја сам имала контузију срца, контузију плућа, сломљену карлицу, сломљену кичму, парализу обе ноге делимично десне. Имала сам огроман хематом овде као још једну ногу и имала сам ампутирану руку изнад лакта. Ти видиш само руку, али ја нисам могла да се померам уопште. Имала сам 21 операцију, некада је операција трајала по седам сати. Није то двадесетпрви улазак у салу, ти имаш три врсте јер се просто много ствари искомпликује у сали. Више од 200 пута су ме успавали, јер када ти мењају постељину или када обавиш нужду, а да није у твом тоалету онда морају да те успавају. Јер срце није могло да издржи толику бол, и ако сам била на морфијуму 24 сата – испричала је Деа.

БОНУС ВИДЕО - ЗАГРЉАЈ ЗА ОСЛОБОДИОЦЕ: Мештани Луганска дочекали војску

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У ЦЕНТРУ ШЕТАЧКЕ ЗОНЕ, НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ У ГРАДУ: Continental Hurghada 5* - хотел са изванредним односом цене и квалитета