КОМЕМОРАЦИЈА АКИЈУ РАХИМОВСКОМ: Најбољи пријатељ одржао емотивни говор - "Због њега је све имало смисла"

Новости онлајн

28. 01. 2022. у 13:14

КОМЕМОРАЦИЈА Акију Рахимовском одржана је у малој дворани Ватрослава Лисинског у Загребу, где су окупили његови најближи, као и пријатељи и сарадници.

КОМЕМОРАЦИЈА АКИЈУ РАХИМОВСКОМ: Најбољи пријатељ одржао емотивни говор - Због њега је све имало смисла

Фото П. Милошевић

- Парни ваљак је био мој музички дом, а од 2004. постали су и мој приватни дом. Након разговора с Акијем, све треме би нестале, само је ширио позитиву. Од њега си могао учити не само као певач, већ као особа. Познавао сам га 15 година. Нестварно ми је да смо овде да причамо у прошлости, а не да слушамо "Парни Ваљак". Био је "larger than life" и надам се да ће се у идућих 500 година појавити неко ко ће као он моћи да пренесе чисту позитиву у само 75 кила - рекао је Дино Јелусић на комеморацији.

Као што су сви очекивали, реч је имао Акијев најближи сарадник и пријатељ Хусеин Хасанефендић Хус.

- 1975. је дошао и стигао је код мене у стан и десио се потрес. Мислим да је то била најава његовог доласка, а касније је он узроковао потрес. Питао сам се је ли требало овако да заврши, но он није имао у свом саставу кочнице. Није знао да се штеди, није ме слушао, увек је знао да сломи публику и дворану.

- Био је често каменчић у мојој ципели, пуно мојих бора је због њега, али је због њега све имало смисла. Судбина оваквих звезда је да оду у тим мега експлозијама, иако би ја волео да смо као старци седели на клупици и хранили голубове. Сви смо ми без обзира на фасаду несигурни у себе, увек је пре концерта имао неку трему, а ово све је потврда да су га људи збиља волели - рекао је Хус потресено.

Подсетимо, певач групе "Парни ваљак" преминуо је 22. јануара у 67. години у Словенији. Он је сахрањен у четвртак, 27. јануара, на загребачком Мирогоју.

(24.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу