ИНЦИДЕНТ НА СУЂЕЊУ ЗА ШАБАНОВУ СМРТ: Нападнут оптужени Турчин који је изазвао несрећу (ВИДЕО)

Новости онлајн

20. 01. 2022. у 12:32

СКОРО три године од саобраћајне несреће у којој су недалеко од Билефелда страдали Шабан Шаулић и Мирсад Керић, а Слободан Стојадиновић задобио тешке повреде, у току је суђење Турчину Алсину Левенту у Гитерслоху, који се терети за двоструко убиство из нехата.

ИНЦИДЕНТ НА СУЂЕЊУ ЗА ШАБАНОВУ СМРТ: Нападнут оптужени Турчин који је изазвао несрећу (ВИДЕО)

Фото Архива

Како преноси Дојче веле, на питања тужиоца углавном је одговарао његов адвокат. Сам оптужени је често одговарао да се не сећа околности несреће или да "не зна". Адвокат породице Шаулић je протестовао и тражио да оптужени директно одговара на питања.

Адвокат оптуженог рекао je да његов штићеник неће одговарати на та питања. Државно тужилаштво је изразило сумњу у спремност оптуженог да комплетно разјасни околности трагедије.

Оптужени Алсин се након свега кратко обратио породицама страдалих: "Жао ми је, не могу никоме да погледам у очи".

Међутим, син страдалог Мирсада Керића вербално је напао оптуженог Левента Алсина, као и његовог адвоката. Све време их је псовао.

На суду је сведочио и судски вештак.

- Судар се догодио на ауто-путу А2 код Гитерслоа, у делу где је градилиште и смањена је брзина на испод 80 км/х - ауто у којем је био оптужени ишао je брзином 156-193 км/х, а онај у којем су били Шаулић, Керић и трећа особа 72-92км/х... Шаулић и Керић били су везани појасом, за трећу особу се не зна. Светла на аутомобилу била су упаљена - рекао је вештак на суду.

Подсетимо, како преноси Дојче веле на српском, казна за те околности је до 5 година затвора, каже тужилац и напомиње да уважава чињеницу да је оптужени признао кривицу, да се каје и да је колико-толико ресоцијализиран.

Тужилаштво тражи казну затвора од 3 године и 2 месеца, и да се оптуженом, након истека казне, не врати возачка дозвола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика