ЛАЋА О ГУБИТКУ БРАТА И МАЈКЕ И ОДРАСТАЊУ С КУЋНОМ ПОМОЋНИЦОМ: Правио сплетке естрадним личностима - "Живот иде даље"

Novosti online

16. 01. 2022. у 23:36

МЛАЂИ син Марине Туцаковић и Футе Радуловића Милан, пре неколико година и сам је избио у први план естрадног света пишући текстове за највеће звезде.

ЛАЋА О ГУБИТКУ БРАТА И МАЈКЕ И ОДРАСТАЊУ С КУЋНОМ ПОМОЋНИЦОМ: Правио сплетке естрадним личностима - Живот иде даље

Фото АТА Images

Недавни губитак мајке, као и старијег брата пре 13 година, поднео је храбро и достојанствено. Бори се да очува Маринино дело припремом књиге њене поезије и фондацијом за борбу против рака дојке под њеним именом.

Лаћа је открио како је изгледало одрастање с познатим родитељима и јавним личностима са којима су сарађивали.

- Од малих ногу за мене нико није био ВИП особа. Тако је и данас. Не делим људе на познате и непознате, већ на оне који ми пријају или не пријају. За мене се однос с људима заснива на поверењу и љубави, био неко славан или не. Заправо, једине три ВИП особе у мојој кући су били Марина, Милош и Фута - рекао је Лаћа и проговорио о брату којег је прерано изгубио. - Милош је био сушта супротност мени. Био је рођени заводник, знао је да шармира само једним гестом, погледом, док сам ја од оних који се понекад превише труде. Био је много социјалнији од мене и имао је ту неку лакоћу постојања, освајао је људе чистом енергијом и лепотом. У ствари, он је био много аутентичнији од мене као сама појава. Чим бисте га видели, одмах бисте га запамтили.

Радуловић је открио да је, пошто су родитељи много радили, растао уз кућне помоћнице, али и уз баку и деду.

- Рођен сам 1986. и поред маме, тате и брата памтим још једну особу која је и дан-данас у кући и ради код нас. То је Душанка, наша кућна помоцница и министарка за весеље. И даље је снажна и пуна духа са својих 70 и кусур, здрава, неуништива, троструко вакцинисана. Што се тиче деда Љубише, преминуо је док сам био прилично мали. Оставио ми је библиотеку коју сам скоро у потпуности сачувао, чак и прво издање "Ајванхоа", његов једини превод. Из угледне ужицке породице која се некада презивала Туцовић, био је полиглота, радио у Привредној комори, помало се бавио и дипломатијом... Оно што многи не знају јесте да је заједно с мамом коаутор текста песме "Та твоја мунд хармоника". Бака Аница била је пореклом из Смедерева, из предратне имућне породице. Била је изразито лепа, оне врсте лепоте као Ингрид Бергман. Покушавала је да Милоша и мене доведе у ред и у томе је успевала. Али сваки пут кад бисмо дошли у њен стан, топлина њене љубави пуштала нам је све на вољу.

Лаћа је признао да је с братом правио смицалице естради која би долазила код Марине и Футе.

- Почетком деведесетих у кућу долазе Тончи Хуљић, његов солвентни пословни партнер и његова актен-ташна у којој се налазе лична документа, уговор за један лукративни пројекат и карта за Хамбург. Све су то оставили у великом предсобљу где смо Милош и ја обитавали 24 часа јер је ту био телевизор. Космичка грешка. Иако га је мама упозорила да баш није безбедно оставити било шта вредно поред нас, није је послушао рекавши: 'Ма шта дица могу лоше радит?!' Мамин добар пријатељ нас је научио, из шале, како да обијамо бравице. Да скратим: шифра ташне је брзо проваљена, карта за Хамбург је била поцепана на безброј делова, а слика у пасошу истргнута, а на њој господин партнер - али са нацртаним брковима, као Чаплин. Мислим да уговор нисмо дирали. Одједном, у собу је ушао Тончи, ухватио се за главу обема рукама и завапио: 'Ајме, Марина, ћа су Лаћа и Миша урадили?!'.

Радуловић је открио да је радио на албуму Јелене Карлеуше, али и да "ради на томе да се више креће и скине које кило".

- Поред тога учим хебрејски, трудим се да читам - само не белетристику, једем, слабо спавам, дописујем се с мојим најближим лудацима и спремам своју прву новелу. Ако буде среће, убрзо ће угледати светло дана.

Марина Туцаковић је преминула пре четири месеца, а Лаћа каже да је она била кључна личност његовог живота.

- Увек ће бити. И наравно да проклети живот иде даље. Али идем и ја!

БОНУС ВИДЕО - КОМЕМОРАЦИЈА МАРИНИ ТУЦАКОВИЋ: Пријатељи, породица и колеге се окупили да одају почаст уметници

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАРИНА ИЗ АНЂЕЛА: У браку са глумцем, имају троје деце