РАДУЈТЕ СЕ СВАКОМ НОВОМ ДАНУ: Јована Стипић, звезда серије "Азбука нашег живота"

М. Јунгић Милошевић

17. 01. 2022. у 12:19

У ВРЕМЕ владавине вируса и пандемије, која је нормалан живот учинила потпуно страним, чини се као да су се неке друге, можда и опасније "бољке" ушуњале у нашу свакодневицу.

РАДУЈТЕ СЕ СВАКОМ НОВОМ ДАНУ: Јована Стипић, звезда серије Азбука нашег живота

Фото Миша Обрадовић

Серија "Азбука нашег живота" (понедељком у 22.00 на Првој и петком од 21.00 на каналу Суперстар ТВ), у режији Јелене Бајић Јочић и продукцији "Телекома Србије" и "Контраст студија", скреће нам пажњу управо на оне "болести" савременог друштва којима смо сви подложни, а чији се симптоми, услед обавеза и темпа живота који "меље", провуку неопажени.

Једну од важних улога у серији, насталој по романима списатељице Мирјане Бобић Мојсиловић, тумачи и глумица Јована Стипић која, у разговору за "Новости", открива чиме се човек може одбранити од пандемија развода, лоших бракова и површних односа.

- Осим короне, на снази је један, такође, опасан вирус отуђења. Технологија нас је само наизглед зближила, али смо због мобилних телефона, порука и друштвених мрежа, заборавили да је контакт лицем у лице најважнији и једини прави. Важно је не јурити махнито за материјалним стварима, јер у тој трци човек ни не примети да је изгубио себе и оно што му је заиста важно. Потребно је увек пронаћи време за себе, породицу и пријатеље, јер ту су љубав и сви наши истински покретачи - каже Јована Стипић.

* Тумачите лик Саре, успешног пластичног хирурга, која је преварила супруга са његовим пословним партнером. Ипак, успева да спасе брак из наизглед изгубљене позиције. Како јој је то пошло за руком?

- Тајна сваког успеха је у посвећености и раду, у великој љубави која ти не дозвољава да одустанеш. Чак ни када је најтеже. Сара и Реља су мало запустили свој однос, удаљили се једно од другог, али нису одустали и то је њихов кључ успеха. Они су схватили да имају много разлога да се боре за своју љубав и то им је помогло да сачувају све оно у шта су уложили много година, напора и труда.

* Занимљива је и симболика Сариног занимања. У свету у ком је разоткривање приватности постало императив, постоји ли неки други начин, осим ботокса, да наше емоције задржимо за себе?

- Постоји, наравно. Важно је имати здрав однос према себи. Учити се толернацији и поштовању, остати прибран у овој јурњави за материјалним. У време када нас брзина наводи на низ погрешних одлука, веома је важно мислити полако, наћи свој ритам и одредити приоритете. Треба увек неговати љубав и ценити живот, радовати се сваком дану и новој прилици.

* Говорећи о "Азбуци", многи су напоменули да ће се гледаоци лако пронаћи у њој...

- "Азбука нашег живота" је снажна емотивна прича испричана из женског и мушког угла. Због тога сам сигурна да ће се многи пронаћи у понеким деловима. А можда ова наша прича неком помогне да превазиђе или реши неке проблеме.

НАДАМ СЕ НОВИМ УЛОГАМА

* ШТА вам је ново у професионалном смислу донела серија "Азбука нашег живота"?

- Пре свега, уживала сам радећи на овој серији. Радило се посвећено и темељно, налик пробама у позоришту и то је довело до овако доброг резултата. Волела бих да ми овај посао донесе и неке нове прилике, јер глумац је најсрећнији кад много ради - каже Јована Стипић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума