ЦЕЦА ПОСЛАЛА ЈАСНУ ПОРУКУ: Друштвене мреже нису лечилиште за фрустрације, постоје психијатријске установе

Novosti online

16. 12. 2021. у 21:36

ПЕВАЧИЦА Светлана Цеца Ражнатовић истакла је колико интернет и друштвене мреже могу бити штетне.

ЦЕЦА ПОСЛАЛА ЈАСНУ ПОРУКУ: Друштвене мреже нису лечилиште за фрустрације, постоје психијатријске установе

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

Она се дотакла насиља на интрнету и том приликом апеловала на родитеље да обрате пажњу како им деца користе интрнет.

- Сваки облик насиља је за осуду! Насиље не треба да постоји. Што се тиче интернет насиља требало је да се деси оваква несрећа да би се узбуркала читава јавност. Мислим да држава треба ригорозно да кажњава људе који се баве таквим стварима. Друштвене мреже нису лечилиште за фрустрације, него психијатријске установе - рекла је Цеца за Информер.

Она сматра да је на интернету све више оних који малтретирају друге.

- Насиље на интернету сваким даном све више кулминира! Ти људи се крију иза лажних профила и појединци не могу то више да реше то морају да реше државне институције. Не можете да се кријете иза лажних профила и да фрустрирате људе својим личним фрустрацијама, да их вређате, да им претите да их проклињете. Изговарају којекакве глупости, а за то не сносе последице никакве. Држава томе мора да стане на пут и направи пројетакт који ће се борити против таквих ствари.

Цеца истиче да је велика одговорност и на родитељима. Сматра да они треба да контролишу своју децу када им дозволе приступ друштвеним мрежама.

- Апеловала бих као родитељ на све родитеље, да обрате пажњу шта им раде деца, кроз шта пролазе. Ако не постоји родитељска контрола, док су млади и зелени настаће проблем. Ми имамо децу на друштвеним мрежама од по 9 година, 10 година, 11 година. То су бре људи деца, само деца која немају још ни развијену свест. Друштвене мреже су опасне и што се тиче педофилије. Има ту гомила, гомила грозних ствари које нуди интернет, а исто тако има и предности али предности које могу служити људима који су зрелији, стабилни психички, који могу да искористе у правилне сврхе и друштвене мреже и уопште интернет. Деца морају бити под контролом када користе друштвене мреже и игрице које стварају агресију. Слушала сам неке психологе који су говорили на ту тему. Родитељи морају да обрате пажњу шта им раде деца. Едукација је апсолутно битна.

Ражнатовићева сматра и да она као јавна личност има велику одговорност, баш као и све њене колеге.

- Ни јавне личности не обраћају пажњу како се обраћају јавности. Ја стално говорим да морамо да имамо неки кодекс понашања када се обраћамо јавности баш из разлога зато што нас много људи прати и слуша, поготова та млађа популација која жели да се поистовети са својим идолима, са људима који их на неки начин фасцинирају. Јер сума сумарум сви смо ми само људи кад се погасе светла на свим ти сценама која показује сјај и гламур. Ми имамо и породице и нормалне животе и бриге као и сви остали људи. Инстаграм није реалан живот, Инстаграм нису реални животи многих људи. Све је то једна лажна слика која утиче на многе младе људе, и даје им погрешну слику и неки погрешан правац за начин како би требало да уживају у својим лепим животима и пред којима је огромна лепа будућност.

Цеца је имала и јасну поруку за све тинејџере.

- Децо, школа, књиге, причајте са својим родитељима, реците им све што осећате и поделите сваки страх који осећате и то је једини пут. Јавне личности морају да пазе шта говоре у јавности, како се изражавају, какав је то речник који користе. Приметили сте у задње време ако псујете, ако сте вулгарни, ако сте најгори ђак у школи, ви сте ИН. Ако се лепо изражавате, ако користите бонтон ви сте досадни. Ако су деца најбољи ђаци у школи, ма дај, они су досадни, то су штребери. Некада је било ако си одликаш, тај треба да буде за понос осталима. Потпуно су поремећене вредности, потпуно се начин понашања променио. Оно што је културно је досадно, оно што је некултурно је ИН. Па то је катастрофа, то је потпуна катастрофа - закључила је певачица.

БОНУС ВИДЕО: КАД ЦЕЦА НАПРАВИ СТОРY: Светлана Ражнатовић и њена инстаграм "прича"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЕВАЧИЦА ГРАНДА ПОНОВО ПРЕТУЧЕНА: Лице ми је унакажено, све кости ме боле, носим руску крагну