СМЕТАЈУ ИМ ГЕЈ СЦЕНЕ: Спилбергов филм забрањен у неким земљама

Novosti online

07. 12. 2021. у 21:59

ПРИКАЗИВАЊЕ адаптације класичног филмског мјузикла у режији СтИвена Спилберга "Прича са западне стране" наводно је забрањено у Саудијској Арабији, Кувајту, Бахреину, Оману, Катару и Уједињеним Арапским Емиратима, а то је наводно због трансродног лика који се у њему појављује.

СМЕТАЈУ ИМ ГЕЈ СЦЕНЕ: Спилбергов филм забрањен у неким земљама

Центар за културу Пожаревац

Информација непотврђена, а високобуџетни мјузикл, коме предвиђају неколико Оскара, наводно је забрањен због трансродног лика кога глуми Ирис Менас, глумица позната по улози у рок мјузиклу Jagged Little Pill.

Филм није добио потврду за приказивање у Саудијској Арабији и Кувајту, а Дизни је одбио и да избаци делове филма чије су уклањање затражили цензори из Уједињених Арапских Емирата, Катара, Бахреина и Омана.

С обзиром на то да је хомосексуалност службено илегална у овим државама, а у осталим је неморална, филмови који садрже било какве алузије на ЛГБТ заједницу често падају под критику цензора.

Вест је објављена недуго након што је Марвелов хит "Eternals" прошли месец накратко избачен са биоскопских репертоара у ширем заливском региону због првог геј супер јунака, Фастоса, због сцене у којој се на филмском екрану пољубио са својим супругом Беном.

Студио је ипак пристао на измене, избацивши све сцене интимности међу истосполним ликовима, па се филм ипак објављује у неким од ових држава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)