ПРОДАО СВЕ ШТО ИМА: Холивудски глумац поклања бескућницима и у добротворне сврхе

Novosti online

06. 12. 2021. у 21:25

ХОЛИВУДСКА звезда Мајкл Шин (52) рекао је да се сада декларише као "непрофитни глумац" након што је продао своје куће и дао приход у добротворне сврхе.

ПРОДАО СВЕ ШТО ИМА: Холивудски глумац поклања бескућницима и у добротворне сврхе

Фото: ЕПА

Глумац и активиста рекао је да је орзганизовање Светског првенства за бескућнике у Кардифу 2019. године било прекретница за њега. Када је финансирање пројекта од два милиона фунти пропало у последњем тренутку, Шин се вратио у родни Велс, и продао је сопствене куће како би успео да покрије трошкове - пише Блиц Жена.

- Имао сам кућу у Америци и кућу овде и урадио сам оно што сам морао. Било је страшно и невероватно стресно. Плаћаћу то још дуго. Али када сам прешао на другу страну, схватио сам да могу да урадим такве ствари, и да ако наставим да радим и зарађујем, то ме неће упропастити - рекао је он за "Биг Иссуе".

Он је обећао да ће наставити да користи новац који заради глумом за финансирање више пројеката. Већ је, примера ради, обећао 50.000 фунти током пет година за финансирање стипендија велшким студентима како би могли да упишу Универзитет Оксфорд.

- Било је нечег прилично ослобађајућег у свему томе, у реду, уложићувелике количине новца у ово или оно, јер ћу моћи поново да га зарадим. У суштини сам се претворио у социјално предузеће, непрофитног глумца - додао је Шин.

Мајкл је додао и да не жели да буде само "покровитељ" или "глас подршке", већ жели да учини више и повуче конкретне потезе да помогне заједници у којој живи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)