СУТРА ОДЛУКА О ДАЉЕМ ЛЕЧЕЊУ: Певач народне музике Зоран Калезић после операције рака плућа

М. Ћунковић

02. 12. 2021. у 16:50

ИСТАКНУТИ певач народне музике Зоран Калезић, који бије битку са карциномом плућа, недавно је оперисан у Подгорици. После хируршког захвата за наш лист је изјавио само: "Оперисан сам и жив сам", а сада је смогао снаге да открије који детаљ више о свом здравственом стању.

СУТРА ОДЛУКА О ДАЉЕМ ЛЕЧЕЊУ: Певач народне музике Зоран Калезић после операције рака плућа

Фото П. Милошевић

- Опоравак тече доста болно - признаје Калезић за "Новости".

- Сутра идем на конзилијум у Никшићу, на специјализовану клинику за плућне болести "Брезовник". Да видимо да ли ће бити хемотерапија и која врста лечења следи.

Искрено прича Зоран да од операције није добио оно што је желео и што су лекари хтели:

- Узели су налаз који ће да послужи за праву дијагностику. Није се могло установити која је врста канцера, али сад су то добили, па ћемо да видимо шта и како. Мучно је и тешко, али кад разговарам са новинарима, помислим на милионе других људи. Јави се грижа савести - шта сад имам ја ту да кукумавчим, када је толико њих болесно и беспомоћно.

Збори Калезић, уз себи својствену емоцију, да је та своја плућа делио са људима "педесет и нешто година".

- Тешко човек прихвати да то треба све да стане - каже нам уз уздах.

- Не знам колико медицина може, али борим се као што сам се борио целог живота. Имам срећу да је супруга уз мене. Син Филип је у Америци, ћерка Сандра у Београду, али Ирена брине о мени као о малом детету. Кад човек има неког ко му је посвећен, то је спас. Не знам шта раде људи који се боре са болешћу сами, без топле речи, без погледа. Поправи јастук, па вам је довољно. Смех је некад довољан. Људи заборављају да треба да дође неко време у ком се не може сам. Па макар и муку поделити, и то је нешто.

Цењени уметник је чим се прочуло за његову болест истакао да верује лекарима у Црној Гори, па је изабрао да се тамо лечи, без обзира на пружену руку помоћи из разних крајева света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)