ЛЕЧИО ЈЕ МАЈКЛА ЏЕКСОНА ЗА 150.000 ДОЛАРА МЕСЕЧНО: Др Мареј му је “убризгао то у вену и изашао, после два минута више није дисао!"

Novosti online

29. 11. 2021. у 23:06

ЗА 150.000 долара месечно др Конрад Мареј је био ангажован како би осигурао да Џексон буде доброг здравља за његову последњу турнеју “То је то”.

ЛЕЧИО ЈЕ МАЈКЛА ЏЕКСОНА ЗА 150.000 ДОЛАРА МЕСЕЧНО: Др Мареј му је “убризгао то у вену и изашао, после два минута више није дисао!

Фото: Принтскрин

Уместо тога он је осуђен за смрт славног певача.

- Волео сам Мајкла Џексона. Био сам му најближи пријатељ. Да, био сам његов доктор али више сам провео са њим као пријатељ него као лекар. Жалићу за њим заувек, веома сам тужан што није више са нама.

Ово су речи др Конрада Мареја који је био лични доктор једног од најславнијих поп певача икада. Оно што је застрашујуће је то што је управо он тај који је убио Мајкла Џексона.

Тог 25. јуна 2009. припадник Џексоновог особља позвао је хитну помоћ.

- Молим вас да дођете што пре, он не дише.

* Да ли је неко са њим?

- Доктор је са њим. Покушава реанимацију али он не показује знаке живота.

Тај доктор је био Конрад Мареј.

- Учинио сам све што сам могао. Покушао сам да га реанимирам - рекао је др Мареј.

Др Мареј је осуђен за убиство из нехата и добио казну затвора у трајању од четири године. Патолог је утврдио да је Џексон умро од тровања прекомерном дозом пропофола – снажног анестетика који се користи приликом операција. Др Мареј је пропофол давао Џексону како би певач могао да заспи. За 150.000 долара месечно др Мареј је био ангажован како би осигурао да Џексон буде доброг здравља за његову последњу турнеју “То је то”. Др Мареј је затворио своју приватну ординацију како би се потпуно посветио Џексону.

* Да ли је сте то урадили због новца, пошто сте били у дуговима, због фасцинације Џексоном или вас је завела слава?

- Ништа од тога што сте навели. Био сам његов доктор три године пре тога. Једноставно ми је био драг.

Др Мареј није успео да се одупре Џексоновим захтевима за непримерено лечење. Током два и по месеца пре Мајклове смрти, др Мареј је признао да је купио више од 15 литара пропофола. Такође је признао да му је давао овај јак анестетик скоро свако вече.

- Нисам се слагао са Мајклом да треба да користи тако јак седатив да би заспао. Рекао сам му да морамо да га скинемо са тог анестетика. Али Мајкл Џексон није неко коме само можете рећи – престани да то узимаш.

* Али то није лек за инсомнију. Шта год да вам је рекао, колико год да вас је молио, колико год да је тешко то што је он Мајкл Џексон који нешто захтева од вас – истина је да ви нисте никада смели да му дајете тај анестетик. Никада.

- Џексон је имао доста лекара који су му давали пропофол. Ја сам му такође давао пропофол али сам такође Џексону нагласио да се ја не слажем са тим што узима. И успео сам…

* Али нисте успели. Џексон је умро.

- Чекајте да завршим...

* Ви сте покушавали да скинете са пропофола али сте му га ипак давали. Никада нисте ни требали да му га дате.

На све то, др Мареј је чак снимио један телефонски разговор са Џексоном који је у тим тренуцима био под јаким дејством пропофола.

- Када људи оду са мог концерта хоћу да кажу – овако нешто никада нисам видео у животу. Ово је сјајно. Бог жели да ја то урадим. Урадићу то Конраде - рекао је у том разговору Џексон.

Да све буде бизарније, др Мареј признаје да га је снимио али да није био свестан тога.

- Јесам то урадио али нисам био свестан да сам га снимао. То нисам урадио како бих га ја касније уцењивао. Слушајте, да сам хтео да уцењујем Мајла Џексона не би уопште био потребан тај телефонски позив. Било би ту горих ствари - рекао је др Мареј.

Последњег дана свог живота, Мајкл, како тврди др Мареј, поново није могао да заспи. Молио га је да му да пропофол.

- Рекао ми је да ако не оде на пробу да ће све изгубити. Знао сам да Мајкл има дуг од 40 милиона долара. Када сам видео колико је очајан, ја сам се сажалио."

* Али ви нисте његов рачуновођа већ доктор.

- Тачно али када сам сагледао целу ситуацију био сам веома забринут за Мајкла.

Признаје да му је дао, како каже, малу дозу пропофола. Потом је, када је сматрао да је безбедно, напустио Мајклову собу на краће време.

- Био сам запањен када сам после ушао код њега у собу и видео да не дише. Питао сам се шта му се десило", рекао је др Мареј у интервјуу.

Патолог је утврдио да је у Џексоновом телу била толика количина пропофола као код некога ко иде на неку велику операцију.

* Како је толики пропофол доспео у његово тело?

- Ја му га нисам дао у тој количини.

* Ако му га нисте ви дали, ко јесте?

- Мајкл је сам то урадио.

Новинарка је потом ушла у отворену расправу са њим рекавши да је патолог утврдио да је тако нешто готово немогуће.

* Патолог је рекао да да би било готово немогуће да се Мајкл пробуди, убризга себи пропофол а да онда престане да дише. И све то у та два минута колико ви тврдите да сте били одсутни из његове собе - била је упорна новинарка.

- Једна од добрих ствари код пропофола је та што делује веома брзо - бранио се др Мареј.

* Хоћете да ми кажете да је он он у два минита успео да се пробуди, убризга себи пропофол а потом и умире.

- Мајкл је умро нажалост као резултат несрећних околности које су продукт његовог деловања.

* То сте измислили. Суд вам није поверовао, порота вам није поверовала. Судија је чак рекао да је ово убиство а не несавесно лечење. Џексон је умро јер сте га ви убили.

- Ја нисам убио Мајкл Џексона.

Суд је доказао да др Мареј није добро бринуо о Џексону, већ да је био заузет звањем, писањем порука и слањем мејлова. Др Мареј је чак, док се налазио у амбулатним колима са Џексоном, звао своју девојку. На све то, др Мареј није рекао лекарима хитне помоћи да је Мајклу дао пропофол. Када је Мајклова ћерка Парис покушала да се убије, др Мареј ју је позвао из затвора и оставио јој следећу гласовну поруку на телефону:

- Парис, волим те као што отац воли ћерку, и увек ћу те волети. Могу да претпоставим да ниси добро, и не знам да ли некако могу да одагнам твој бол. Али хоћу да знаш да сам уз тебе.

* Због чега сте је звали?

- Звао сам је јер ми је Парис веома блиска.

* Али с обзиром да сте били осуђени за његово убиство, с обзиром да вас Мајклова породица сматра кривим за његову смрт, зар није било потпуно неприкладно, потпуно безосећајно да урадите тако нешто?!

- Не.

И после свега, др Мареј тврди да је био једини Џексонов савезник. На крају, на директно питање, да ли верује да је Мајкл био педофил, др Мареј је рекао:

- Нисам спреман да одговорим сада на то питање.

(Мондо)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)