ОПТУЖЕН ЗА СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ: Кевин Спејси мора да плати одштету од 31 милион олара

Novosti online

23. 11. 2021. у 16:49

ОСРАМОЋЕНА америчка филмска звезда, Кевин Спејси мораће да плати готово 31 милион долара одштете продукцијској кући која стоји иза "Куће од карата", серије у којој је глумио до отказа добијеног због оптужби за сексуално узнемиравање.

ОПТУЖЕН ЗА СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ: Кевин Спејси мора да плати одштету од 31 милион олара

Фото: Танјуг/АП

МРЦ, продуцентска кућа која је реализовала популарну причу о политичким интригама емитовану на Нетфликсу, тражила је одштету за изгубљени приход који приписује Спејсијевом наглом одласку из серије пошто су се против њега појавиле оптужбе за сексуално узнемиравање и злостављање.

Судија је одлуку донео када је МРЦ поднео захтев да се пресуда потврди пред судом у Лос Анђелесу. У документу МРЦ каже да је, након што су оптужбе изашле на видело, Спејс суспендован и покренута је интерна истрага која је показала да је звезда филма "Вртлог живота" прекршила одредбе уговора о глуми и извршној продукцији којим су постављени стандарди понашања на радном месту.

Оптужбе које су прекинуле каријеру славног глумца поклопила се са популарношћу покрета против сексуалног узнемиравања и злостављања, подстакнутог случајем свемоћног холивудског продуцента Харвија Вејнштејна.

Двоструки Оскаровац Спејси у пет сезона "Куће од карата" глумио је бескрупулозног америчког политичара док медији нису изнели на видело оптужбе о сексуалном узнемиравању колега с посла.

- МРЦ није имао никаквих сазнања о таквом понашању Спејсија која је због наглог глумчевог одласка из серије морала реорганизовати посао, што је резултирало великим губицима за МРЦ - кажу у овој продукцијској кући.

Појаснили су да се поново морао да пише сценарио без улоге главног лика серије, која је уместо 13 на крају имала осам епизода.

Продукцијска кућа правну битку против Спејсија покренула је још 2019. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СПРЕМНА ЗА ЛЕТО: Анастасија никад згоднија - запалила мреже (ФОТО)