СВАЂАМО СЕ У СЕРИЈИ, НЕ МОРАМО КОД КУЋЕ: Кристина Савић о Олги у "Игри судбине" и сарадњи са супругом

Марина ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

12. 11. 2021. у 11:33

СОЛИСТКИЊУ и глумицу Позоришта на Теразијама Кристину Савић однедавно гледамо у улози заводљиве манипуланткиње Олге у серији "Игра судбине" (Прва, 20.10). Овај лик је, како каже, по карактеру супротан онима које је до сада играла, због чега јој је било занимљивије и изазовније да га оживи.

СВАЂАМО СЕ У СЕРИЈИ, НЕ МОРАМО КОД КУЋЕ: Кристина Савић о Олги у Игри судбине и сарадњи са супругом

Фото В. Данилов

- То је жена која је оманула на скоро свим пољима, нарочито на емотивном плану и приморана је да предузима очајничке потезе који доводе до тешких и непријатних догађаја за људе око ње - прича за "Новости", Кристина Савић, која са супругом и колегом Владаном Савићем, дели кадар у "Игри судбине". - Најзанимљивији ми је однос наша два лика. Често нас колеге питају да ли нам је брак складнији од како се свакодневно свађамо у серији.

* Ова улога, коју је Жарко Јокановић написао специјално за вас, први вам је ангажман у неком ТВ остварењу...

- Прилика коју ми је пружио Жарко, а онда и продуценткиња Светлана Дрињаковић је нешто на чему ћу им вечно бити захвална. Добила сам врло важну и за игру захвалну улогу, и то у тренутно најгледанијој серији код нас. Боље нисам могла да пожелим. Жарко ме је гледао у позоришту и написао је за мене овај колоритан лик, трудећи се да у њега утка и моје певачко умеће, што је невероватна ствар. Нарочито за мене, јер ми је ово први ангажман у овако великом ТВ пројекту.

* Већ две деценије наступате на сцени Позоришта на Теразијама. Како у захтевном жанру попут мјузикла, играте тако да гледаоцима делује да је то лако?

- Мјузикл захтева известан ниво физичке, али и менталне чврстине. Треба уклопити све елементе овог жанра, тако да публика помисли да је то невероватно лако. Онда се постиже прави ефекат. Поједини извођачи на Бродвеју или Вест Енду толико времена посвећују свакодневном раду на представама у којима играју, да се запитам од чега су саткани. Фасцинантне су ми Патина Милер и Сатон Фостер, које имају толико талената и способности, да делује као да су са друге планете.

* Имате ли утисак да код нас више није необично да глумац зна да пева или да певач тима дара за глуму?

- Код нас још увек постоји извесно неповерење према онима који су знање на сцени, уз подразумевани таленат, стекли дугогодишњим искуством, а не формалним образовањем. Али, и то се полако мења и надам се да ће и овде доћи време, које је у свету већ одавно дошло, да се уметник вреднује само по ономе што је у стању да пружи.

* Постали сте стални члан пратећег бенда Здравка Чолића 1998. године. Памтите ли неку анегдоту?

- Имала сам срећу да будем део пратећег бенда Здравка Чолића 11 година. Пропутовали смо пола света заједно и проживели, углавном, лепе тренутке. После једног концерта у Хелсинборгу, у Шведској, неки пљачкаши нашег порекла покушали су да опљачкају менаџера, мислећи да он носи новац од концерта у џепу. Напали су Здравка, не знајући да је то он, јер је имао капу на глави, па кад су видели ко је, почели су да му се извињавају. Срећом, није било никаквих озбиљних последица.

ТУРНЕЈЕ СА ЗДРАВКОМ ЧОЛИЋЕМ

ПОСЛЕ завршене Академије уметности (одсек клавир) у Новом Саду 1995, Кристина Савић је започела каријеру у Позоришту на Теразијама, као хорски певач а пре неколико година постала је и солиста. Играла је главну женску улогу у мјузиклу "Грк Зорба" и представама "Под сјајем звезда", "Продуценти", "Како разумети Србе", "Са друге стране јастука", а сада наступа у готово свим насловима. Била је стални члан пратећег бенда Здравка Чолића, гостовала на албумима Драгољуба Ђуричића и Драгана Стојнића. Издала је два самостална албума (1999. и 2005). Наступила је и на "Беосонгу" 2003, са песмом "За тебе живим", за коју је текст написао Владан Савић, а музику Војкан Борисављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво