"ДРЖАО САМ ЈЕ У НАРУЧЈУ ДОК ЈЕ УМИРАЛА": Потресна исповест колеге након смрти Халине Хачинс (ФОТО)

Novosti online

25. 10. 2021. у 22:10

ГЛАВНИ електричар на снимању филма "Рђа" (Rust) написао је емотивну објаву на Фејсбуку у којој је окривио продуценте за несрећу у којој је Алек Болдвин пуцао из пиштоља реквизита када је страдала директорка фотографије Халина Хачинс.

ДРЖАО САМ ЈЕ У НАРУЧЈУ ДОК ЈЕ УМИРАЛА: Потресна исповест колеге након смрти Халине Хачинс (ФОТО)

Фото: Adam Egypt Mortimer via AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP/Roberto E. Rosales/Јутјуб/hickok45

Серж Светној је рекао да је стајао поред Хачинс на снимању када се трагедија догодила.

- Стајао сам раме уз раме са Халином током овог фаталног догађаја који јој је одузео живот и повредио редитеља Џоела Соузу - написао је он.

- Држао сам је у наручју док је умирала. Њена крв је била на мојим рукама - додао је.

Светној је рекао да је радио са Хачинс на више филмова и за трагедију је окривио "немар и непрофесионализам" оних који су на сету руковали оружјем. Рекао је да су произвођачи ангажовали "неискусног оружара".

- Да бисте уштедели, ангажујете људе који нису у потпуности квалификовани за компликован и опасан посао и ризикујете животе људи који су вам блиски, као и своје животе - написао је он.

- Разумем да се увек борите за буџет, али не можете дозволити да се нешто овако деси. У сваком одељењу увек треба да постоји најмање један стручњак који зна свој посао. Неопходно је избећи овакве трагедије.

Он се у емотивној објави обратио продуцерима и истакао да "они нису ти који дају могућности људима које ангажују за новац, већ ти људи њима помажу да зараде".

- Ангажовањем професионалаца купујете мир себи и људима око себе. Истина је да професионалци могу да коштају мало више, а понекад су и мало захтевнији, али исплати се. Ниједан уштеђени пени није вредан људског живота!

- Не желим никоме да прође кроз оно кроз шта сам ја прошао, кроз шта су прошли њен супруг и син, али и глумац Алек Болдвин, коме је на снимању дат пиштољ. Мора да живи са чињеницом да је некоме одузео живот због нестручних људи.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Емотиван говор Милоша Биковића на комеморацији Марку Живићу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)