ГРЕЈС КЕЛИ НИЈЕ БИЛА ПРВИ ИЗБОР: Невероватна прича о томе како се принц Реније замало одлучио за Мерлин Монро (ФОТО)

Новости онлајн

24. 10. 2021. у 12:15

КАДА је реч о краљевским породицама, колико год чланови сваке од њих одрастали и живели свој живот пред очима јавности, увиј постоји неки детаљ и нека тајна који се касније обелодани.

ГРЕЈС КЕЛИ НИЈЕ БИЛА ПРВИ ИЗБОР: Невероватна прича о томе како се принц Реније замало одлучио за Мерлин Монро (ФОТО)

Фото: Архива палате

Нова документарна серија под називом ''Royals: Keeping The Crown" открила је неке занимљиве детаље који се тичу монегашке кнежевске породице. 

Наиме ако је веровати поузданим изворима, покојни принц Реније, пре него што је упознао Грејс Кели и с њом основао породицу, био је очаран Мерилин Монро. Било је то у доба у којем је, недуго након завршетка Другог светског рата, због финансијских потешкоћа и проблема у туризму Реније био на добром путу да изгуби круну.

Будући да тада принц није био ожењен и није имао наследника, морао је што пре да пронађе супругу да би си осигурао трон.

Историчарка Чандрика Кол с факултета Сент Ендруз објаснила је да је принц у то време имао 32 године и једино о чему је размишљао је да што пре пронађе девојку коју ће оженити и која ће му подарити наследника да не би изгубио власт.

Због тога су његови саветници смислили план који је заправо запечатио судбину двора - Реније је требао да повеже Грималдијеве с Америком и то тако да почне да излази с неком холивудском лепотицом.

Принц Реније прихватио је савет да би за све било најбоље да ожени неку холивудску 'принцезу' и тиме капитализује славу и богатство од тог брака. Монаку је било преко потребно да оживи грану господарства од којег су највише имали прихода - туризам, зато је то био логичан след догађаја.

На листи холивудских звезда с А листе високо је била Мерилин Монро, идеална кандидаткиња за принчеву супругу. Али њен статус секс-симбола и претерана сексуалност која се истицала у јавности били су нешто због чега није могла, чак и да је то желела, да постане принцеза, зато је њено име убрзо склоњено са списка.

Фото: AP/Matty Zimmerman

А онда је стигла 1955. година, када је на Филмски фестивал у Кану стигла Грејс Кели како би представила нови филм. Потом је позвана да продужи свој боравак на француској ривијери, као и да посети Монако због фотографисања за Paris Match у Кнежевској палати.

- Уредник Paris Matcha био је уверен да ће то бити сензационалан и драматичан сусрет краљице Холивуда и монегашког принца, а он је био млад, слободан и згодан нежења који је, како се шушкало, тражио супругу - тврди Кол.

Реније је заиста био очаран чим је Грејс закорачила у палату и у њој је, како кажу, одмах пронашао решење свих проблема. Грејс Кели остварила је своју бајку удајом за принца у априлу 1956. године, након чега је родила троје деце - принцезе Каролин и Стефани као и принца Алберта.

Али све то имало је и високу цену. Због свега што јој се догађало на приватном плану Грејс је одабрала љубав науштрб каријере. Имала је само 26 година када се удала за принца и чак је платила два милиона долара као мираз да би могла да постане принцеза.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ВАШИНГТОНСКЕ ТАЈНЕ: Ко је у Белој кући био геј, а кога су волеле жене?

 

(Курир стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)