ПРЕКО НОЋИ МУ СЕ СВЕ СРУШИЛО: Живот Жике Тодоровића обележила је љубав на први поглед, борба за потомство и трагедија

Novosti online

21. 10. 2021. у 00:50

ПРОСЛАВЉЕНИ глумац Срђан Жика Тодоровић прославио се у многим домаћим остварењима, а мало ко зна да је он на пут глуме кренуо из других намера.

ПРЕКО НОЋИ МУ СЕ СВЕ СРУШИЛО:  Живот Жике Тодоровића обележила је љубав на први поглед, борба за потомство и трагедија

Фото: Принтсцреен/ Инстаграм/srdjan.zika.todorovic

Међутим, очигледно да је генетика умешала прсте, па је Жика врло брзо показао таленат који је наследио од оца. Срђан је рођен 28. марта 1965. године у Београду. Потиче из уметничке породице, од оца Боре Тодоровића, такође прослављеног глумца, и мајке Снежане Матић. Са очеве стране има две полусестре: Тару и Дану која је такође глумица. Срђанова тетка по оцу је чувена српска глумица Мира Ступица. Током средње школе Жика је почео да се бави музиком. Свирао је бубњеве у бендовима Екатарина Велика и Дисциплина Кичме, док је прва музичка искуства стицао у бенду Радничка контрола, а затим је свирао у групи Безобразно зелено.

Када је завршио четврти разред, отишао је у војску. Иако није планирао да студира глуму, полагао је пријемни испит на Факултету драмских уметности. Рецитовао је текст Филипа Рота Портнојева „Бољка” који говори о човеку који је опседнут мастурбацијом и уписао га је из првог пута. Занимљиво је да је разлог због којег се одлучио за факултет тај што му је студирање омогућило седам дана одсуства из војске.

Пошто је много волео филмове, на првој години студија је схватио да жели да постане филмски глумац. Био је у класи професора Владимира Јевтовића, а са њим су студирали: Весна Тривалић, Мирјана Јоковић, Драган Бјелогрлић, Милорад Мандић Манда, Драган Петровић Пеле, итд. Пошто су сви остварили веома успешне каријере, њихову класу зову 12 величанствених, пише Биографија.орг.

Фото Instagram/srdjan.zika.todorovic

Жика је на Ади Бојани 1998. године упознао студенткињу Филолошког факултета Ану Јовићевић, која је пореклом са Цетиња. Убрзо су почели да се забављају, а глумац је од самог почетка био сигуран да је пронашао жену свог живота. Године 2004. су се венчали у њеној породичној кући на Цетињу. Свако лето су проводили у кући његовог оца у рибарском насељу Бигово, а ову традицију су наставили и када су добили дете.

Пар се дванаест година борио за потомство и 1. маја 2014. године рођен је њихов син Дејан. Глумац је изјавио да му је очинство променило живот за 180 степени и да је престао да излази.

У јулу 2014. године Срђан доживљава велику трагедију - његов отац, велики глумац Бора Тодоровић је преминуо. Три године касније његов живот срушен је из темеља - супруга и син су ишли код лекара јер је он био прехлађен. Када су се вратили, легао је да спава. Два сата касније Ана је видела да су дечаку уста плава и покушала је да га пробуди.

Фото: Принтскрин

Позвали су Хитну помоћ, али лекари нису ништа могли да учине. На обдукцији је утврђено да је срце престало да му куца и да је реч о синдрому изненадне смрти детета. 23. децембра дечак је кремиран на Новом гробљу у Београду.

Неутешним родитељима подршку су пружили чланови породице, пријатељи и Срђанове колеге. Почетком 2018. године Дејанова урна је положена поред урне његовог деде Боре Тодоровића у Алеји великана.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)