ЖЕНА НИЈЕ ОТПИСАНА ПОСЛЕ ЧЕТРДЕСЕТЕ: Ана Станић, за "Новости", о споту у Истанбулу, о сликама на "Инстаграму"...

М. Ћунковић

20. 10. 2021. у 10:14

НЕДАВНО је Ана Станић обрадовала обожаваоце новом баладом "Љубави за обоје", а целу причу ће ускоро употпунити атрактиван спот.

ЖЕНА НИЈЕ ОТПИСАНА ПОСЛЕ ЧЕТРДЕСЕТЕ: Ана Станић,  за Новости,  о споту у Истанбулу, о сликама на Инстаграму...

Ана у шетњи Истанбулом, Фото Instagram/ana1stanic

Поп музичарка се, пре неколико дана, вратила из Истанбула, где је снимала кадрове са турском екипом, на челу са режисером Онуром Коком.

- Они у свом портфолију имају највеће тамошње звезде - истиче Ана за "Новости".

- Пред снимање су ми мејлом слали слике одређених локација, доста смо дискутовали о песми и атмосфери која треба да провејава. Били су професионални, али и сјајни домаћини. Поред успешног пословног пута, доживела сам пријатељску, гостољубиву причу. Надам се да ће спот бити готов у наредних седам дана.

Била је жељна Ана да још мало ужива у чарима мегаполиса који се простире на два континента.

- Истанбул је један од мојих омиљених градова. Обожавам мост Галату, преко мора, који повезује део где је Аја Софија и трг Таксим. То је и шетачки мост, увек врви од људи.

Прекопута гледаш све те џамије... Кад сам дошла, првог дана, била сам у колима, али сам тражила да изађем, да станем на мост и осетим залазак сунца, енергију људи и града. Аја Софија, Босфор, гомила дивних ресторана и кафића на кеју у том делу... Не знам шта ми је драже.

Песма "Љубави за обоје" многе асоцира на прва два албума.

- Да, јер има мало електричне гитаре у рефрену, и можда по мелодичности и "олд скул" звуку подсећа на те нумере. Хтела сам да имам ванвременску баладу која је "мејнстрим", класик рок.

Ана је веома активна на "Инстаграму", па неретко, уз атрактивне слике, поготово у летњем периоду, у медијима освану хвалоспеви за изглед у 46. години.

- Немам ништа против, јер сам свесна да, кад окачим такву фотографију, то може да се деси. Радим то свесно. Имала сам једно време дилему, али сам онда схватила да ми много смета стереотип који влада да жена после четрдесете улази у неки други стадијум живота. Колико год да ме, са једне стране, нервира да друштво и околина намећу да се изгледа добро и треба да се буде фит, нервира ме и што, суштински, људи очекују да изгледаш лоше после четрдесете. Кад ме људи виде, и кад прокоментаришу "Како добро изгледаш", они то чине изненађени. Као да треба да имам 100 кила и да будем не знам како запуштена.

Не водим ригорозан живот да бих изгледала овако како изгледам. У великој мери је за то заслужан, прво, здрав живот, а онда стање свести. Борим се против стереотипа да је жена после четрдесете отписана, у женском смислу. Трудим се да дам добар пример. Може да се живи здраво и да се бави спортом, а да се, опет, не врти све око тога. Кад видим Џенифер Лопез како изгледа са 52 године, она ми буде велики мотиватор да то тако може.

Награда годум је велика част

АНИ ће, вечерас, у Установи културе "Вук", у Београду, на редовној годишњој додели награда Удружења музичара џеза, забавне и рок музике, бити додељено признање ГОДУМ у домену поп музике.

- Велика ми је част, једва чекам - признаје за наш лист Станићева.

- То су све моје колеге, махом стари рокери које изузетно ценим. Веома сам почаствована.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)