"ВАКЦИНА МЕ СПАСИЛА" Искрена исповест водитељке о борби с короном у 6. месецу трудноће

Новости онлајн

19. 10. 2021. у 20:10

ВОДИТЕЉКА Пинка Светлана Грубор се у шестом месецу трудноће заразила вирусом корона.

ВАКЦИНА МЕ СПАСИЛА Искрена исповест водитељке о борби с короном у 6. месецу трудноће

Фото: Принтскрин/Јутуб

Водитељка "Новог јутра" у отвореном разговору за Пинк.рс признала је како је сазнала да има корону, који симптоми су јој се јавили, али и како се носила са бројним недоумицама и страховима, будући да је у поодмаклој трудноћи.

- Нисам ни могла да претпоставим да имам корону, јер сам вакцинисана. Симптоме нисам имала специјалне, мало ми је био запушен нос... После неколико дана, мирис је почео да ми се губи и то ми је био сигнал. Тестирала сам се, стигли резултати да сам позитивна. Мој гинеколог ми је одмах рекао да се не бринем, да ће све бити ок јер сам вакцинисана, да су мале шансе да се било шта искомпликује - прича за Светлана, којој је данас десети дан у самоизолацији.

- Само зато што сам вакцинисана, прошла сам без икаквих тегоба, лекова... Температуру нисам имала, све је било нормално. Најсрећнија сам на свету што сам се вакцинисала, искрено да вам кажем. Вакцинисала сам се месец дана пре него што сам затруднела, испоставило се да је то најбоља одлука коју сам могла да донесем. Пре месец дана сам добила обавештење за трећу дозу... Вакцинина ме је спасила, али буквално. И такође, битна ствар, све моје код куће, које сам заразила - сви су прошли исто као и ја, јер су такође били вакцинисани.

Светлана се одлично осећа - у међувремену јој се вратило чуло мириса, кијавицу више нема, а остало је још свега неколико дана до контролног теста. Ипак, признаје да јој уопште није било свеједно када је на прагу седмог месеца трудноће сазнала да је позитивна на корону.

То је толико тешко, јер ти као трудница не можеш да пијеш многе лекове којима се лече сви остали - сама та чињеница и неизвесност је ужасна. Свака жена која планира трудноћу би требало да се вакцинише. Мени је то у глави био једини мир у тим тренуцима, то што сам се вакцинисала, па сам очекивала да се ништа неће искомпликовати и да ће све проћи одлично, како и јесте. Тешко ми је пало, у том моменту ти не знаш, али ми је доктор уливао велики мир да ће бити све у реду, и само сам га слушала - каже Светлана.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)