ПЛАЧЕМ КАД ЉИЉАНА УМИРЕ: Ацо Пејовић маестрално отпевао песме у филму "Тома"

В. М. П.

02. 10. 2021. у 09:24

ПЕСМЕ које је прославио Тома Здравковић, попут "За Љиљану" или "Тужно лето", па чак и никада отпеван дует са Силваном Арменулић "Поноћ", у биографском филму "Тома" маестрално је интерпретирао Ацо Пејовић.

ПЛАЧЕМ КАД ЉИЉАНА УМИРЕ: Ацо Пејовић маестрално отпевао песме у филму Тома

Фото ATA Images

Толико добро, да многи мисле да је у питању Томин глас, а не Пејовићев.

- Потрудио сам се да то бар донекле заличи на Тому и да макар мало дотакнем емоцију коју је он имао, иако је готово немогуће да нечији вокал буде идентичан, скоро исти као Томин - каже Ацо Пејовић за "Новости". -Надам се да сам успео, а по порукама и позивима које добијам, видим да су реакције позитивне.

Пејовић је филм први пут гледао шест месеци пре него што је премијерно приказан. Морао је због певања, и до сада га је видео бар 10-11 пута. За наш лист открива да увек укључи ауто-пилот кад гледа филм и потпуно искључи себе из целе приче, као да заиста пева Тома, а не он.

- Има три сцене у филму на које увек заплачем - вели нам Пејовић. - Најјача ми је она са Љиљаном, када Тома, односно Милан Марић, пева за клавиром и када Љиљана умире.

Потресна ми је и сцена када се Томин школски друг Рама појављује, после свих тих година, у бекстејџу. Тома је тада већ дуго болестан и пита Раму шта има ново, а он му одговара: "Све ове године би стале у 10 минута". Сцене њиховог сусрета и растанка, када га Тома испраћа са сузама у очима су ми баш јаке.

Питамо Пејовића да ли му је трећа сцена на којој заплаче, она са доктором Алексом Хаџипоповићем, кога игра Петар Бенчина, а он нам одговара:

- Доктор је сјајан, нема грешке, он ми је једна од јачих улога у филму.

Замољен да прокоментарише да су вест о Томиној смрти 1991. пренеле све телевизије и новине у Југославији, која се тада насилно распадала, Ацо каже да је то зато што је Здравковић био југословенски певач, кога су сви волели, од Вардара до Триглава, и од Ђердапа до Јадрана.

- Није било града и државе где га нису волели и где га и дан-данас народ воли. Зато филм и обара све рекорде гледаности јер га сви гледају са уживањем - закључује Пејовић.

Запратите Нпортал на Фејсбук страници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)