МУЗЕЈ ЂОЛЕТУ БАЛАШЕВИЋУ У „УНИВЕРЗИТЕТСКОМ ПАРКУ“: Иницијатива новосадског јавног предузећа "Урбанизам"

С.Бајић

28. 09. 2021. у 15:47

ЂОРЂЕ Балашевић, наш легендарни кантаутор, који је преминуо пре седам месеци, добиће музеј у свом родном Новом Саду.

МУЗЕЈ ЂОЛЕТУ БАЛАШЕВИЋУ У „УНИВЕРЗИТЕТСКОМ ПАРКУ“: Иницијатива новосадског јавног предузећа Урбанизам

Фото Архива "Новости"

То је за „Новости“ потврдио Душан Миладиновић, директор Јавног предузећа "Урбанизам" и нагласио да ће се по плану „Ђолетов музеј“ налазити у Универзитетском парку, у близини Филозофског факултета и зграде ректората.

– Читав простор Универзитетског парка ће бити уређен али томе претходи израда архитектонског пројекта музеја у којем би требало да буде стална, али и друге поставке намењене обожаватељима Ђорђа Балашевића из земље и региона. Они ће имати прилику да слушају његове песме, да погледају филм, да купе сувенире, албуме али све то ће свакако још да се разради - каже Миладиновић.

Први човек „Урбанизма“ такође наглашава да ће комплетан парк да добије ново рухо, предвиђене су нове саднице по процени струке, комплетна инфраструктура са јавном расветом…

- Универзитетски парк ће бити везан преко будућег бициклистичко – пешачког моста са Петроварадинском тврђавом и ботаничком баштом, па ће представљати лепу туру за шетњу и вожњу бициклом. Неће изостати ни делови намењени студентима и средњошколцима за наставу у природи а суштина је да га у потпуности инфраструктурно уредимо, како би сви грађани могли да га користе – каже Миладиновић.

Иницијатива да Универзитетски парк поприми нове садржаје, пре свега да буде обогаћен новим садницама, дрвећем и растињем, кренула је управо из „Урбанизма“.

- Намера је да та иницијатива буде реализована у неко скорије време. За конкретан пројекат све је у припреми а нама урбанистима је веома важно да се Универзитетски парк реализује као и објекти који ће бити ту смештени- рекао је Миладиновић.

БОНУС ВИДЕО:

Дружила се са Хичкоком, а Ричард Бартон је тражио да играју заједно

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)