КАД ПРОСПЕ РАКИЈУ, ЗНАЧИ - БИЋЕ ПАРА: Марина Туцаковић је била неодвојиви део групе "Зана"

М. Ћунковић

22. 09. 2021. у 22:51

МНОГО каријера је учинила великим, па и створила својим текстовима Марина, али се група "Зана", неминовно, помиње међу првима, а често и прва, кад се набрајају значајна имена са којима је Туцаковићева сарађивала.

КАД ПРОСПЕ РАКИЈУ, ЗНАЧИ  - БИЋЕ ПАРА: Марина Туцаковић је била неодвојиви део групе Зана

Фото АТА Images

"Зани" је она чак била и кума, а набрајати које је све хитове написала за чувену поп групу Сизифов је посао. Ево само неких, највећих: "Додирни ми колена", "Мајстор за пољупце", "Јабуке и вино", "Младићу мој", "Војна пошта", "Вејте снегови", "Рукују се, рукују"...

Вођа групе Зоран Живановић Жика и његова супруга, певачица Јелена, надали су се да ће Марина бити специјална гошћа на њиховом суботњем концерту у београдској "Комбанк дворани", када ће група обележити 40 година постојања.

- Цео концерт ће бити посвећен њој, сваки стих - очекивано ће Жика, за "Новости".

- Другачије не може да буде. Бићемо екстремно живи, весели, као што је и она весела била. Волела је живот. Мој став је да душа никад не одлази, не умире.

Жика наводи да је Марина написала минимум 80 одсто текстова "Зане".

- Преузела је Јелена 20 одсто, других текстописаца група никад није имала.

САРАДЊА Жика, Јелена и Марина, Фото Архива "Новости"

Марина је третирана као део бенда.

- Она ће то и остати. После одласка, постала је почасни члан. Чекале су је три карте у првом реду. Кад сам последњи пут био код ње, питао сам је да ли да јој их оставим. Каже - "Хвала богу, јеси луд. Остави".

Места у дворани ће, ипак, остати празна.

- Остаће много празнине после њеног одласка. Ми који се бавимо овом уметношћу нисмо свесни колико ће она недостајати. Мени је дала живот, а њој је бенд вратио кроз то што је изводио њене стихове и паковао их у своју продукцију и аранжмане. То је био спој који се ретко среће. Заправо, мислим да га и нема. Ту је уткано пријатељство, посао, лудорије... Ми смо проживели нечијих 1.000 живота.

Од свих анегдота са Марином, Жика издваја нешто са почетка каријере "Зане".

- Радили смо код мене у стану на Врачару. Кад јој се проспе чашица ракије, она намаже по коси и каже "Биће пара". Онда је почела да то диже на ниво да намерно проспе, да не видимо Радован и ја, па каже "У, види, ја мало просула, биће лове". Она је један пророк (смех). Нисам могао ноћу да спавам од мириса. После ми каже "А шта фали да мало проспем намерно?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)