СВИ СМО МИ СА КОСОВА, ГДЕ ГОД НАС ЈЕ МАЈКА РОДИЛА: Бубњар Бојан Милићевић песмом помаже деци из Ораховца

М. Ћ.

18. 09. 2021. у 10:32

НЕКАДАШЊИ члан "Регине" Бојан Милићевић после дуже паузе, вратио се музици, али у другачијем маниру.

СВИ СМО МИ СА КОСОВА, ГДЕ ГОД НАС ЈЕ МАЈКА РОДИЛА: Бубњар Бојан Милићевић песмом помаже деци из Ораховца

Фото Жељка Радовић

Бубњар који је познат и као концертни организатор и промотер, сада се представља као аутор и певач, синглом "Изнад Призрена". За ову песму је и снимио спот, уз помоћ пријатеља из хора Храма Светог Василија Острошког са Бежанијске косе, а у продукцији ТВ Храм. Идеја је да се, у склопу акције "Божур за децу Ораховца", помогне српској деци у изолованој средини, не би ли малишани што пре добили спортску салу. Бојан каже да је песма инспирисана посетом Призренској богословији 2018. године.

- Тада сам присуствовао крају школске године, а млади богослови су хорском песмом поздравили нас посетиоце - радо се сећа Милићевић. - Богословија се налази у центру града, и цео Призрен је одјекивао њиховом песмом. Тад сам увидео да је прави живот баш ту, у том малом дворишту у којем владају љубав, песма и вера, без обзира на окружење. Схватио сам и да смо сви ми баш са Метохије или Косова, без обзира на то где нас је мајка родила.

Музичар додаје да, док је писао текст, није ни слутио да ће он сам отпевати ову нумеру:

- Мислио сам да ће то урадити неки већ афирмисан певач, међутим, мој продуцент Нино Адемовић ми је предложио да то урадим ја, јер му се свидела нека сугестија и емоција у мом гласу. Тако је мислила и Катарина Божић, главни диригент хора. После овог сингла, планирам да објавим мини-албум "Изнад нас".

У Ораховцу живи око 280 Срба, од чега је седамдесетак деце. Насељени су око цркве у горњем делу града, на простору пречника 500 метара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)