ПРЕМИЈЕРА НА ПЕВАЧЕВ РОЂЕНДАН: У Даниловграду пала прва клапа документарног филма "То је Тома"

В.Н.

14. 09. 2021. у 08:11

У ЦРНОЈ Гори већ неколико дана снима се документарни филм "То је Тома", у режији Владимира Ристића, чија се премијера очекује 20. новембра у Алексинцу, на дан рођења српског певача и композитора Томе Здравковића.

ПРЕМИЈЕРА НА ПЕВАЧЕВ РОЂЕНДАН: У Даниловграду пала прва клапа документарног филма То је Тома

Фото Фејсбук/Оливер Пауновић

Прва клапа пала је у Даниловграду, код Томиног кума и пријатеља, певача народне музике Зорана Калезића, а осим њега, у документарцу су и сведочења Лепе Лукић, Мирослава Илића, Томиног брата Ивана Здравковића...

Намера продуцента Оливера Пауновића и идејног творца филма Милоша Паовића је да гледаоцима приближе великог боема и песника туге, како су звали Тому, из једног сасвим новог угла и открију нове аспекте његовог живота и стваралаштва. Филм ће обиловати и многим ексклузивним фотографијама и снимцима насталим током Здравковићеве вишедеценијске плодоносне каријере.

- Томине песме су настајале у кафани, у оном диму и оној јасноћи - рекао је Зоран Калезић о свом куму, чије су песме имале дух шансоне и меланхоличну атмосферу.

- Ту је проналазио највећу радост и најлепшу тугу. Изнад свега тога је била музика, онај моменат када би у кафанском пијанству досегао неку висину лишену сујете, пролазности, људских слабости. И баш тада је постајао нешто више, оно што људима и дан-данас значи Тома Здравковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика