ХОЋЕ ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ УЛАЗАК У СРБИЈУ: Петиција против Бобана Рајовића - Певао песму која велича хрватске генерале током "Олује" (ВИДЕО)

Novosti online

10. 09. 2021. у 23:24

НА друштвеним мрежама покренута је петиција да певачу Бобану Рајовићу буде забрањен улазак у Србију .

ХОЋЕ ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ УЛАЗАК У СРБИЈУ: Петиција против Бобана Рајовића - Певао песму која велича хрватске генерале током Олује (ВИДЕО)

Фото АТА Images

Разлог је што је освануо је снимак са Рајовићевог наступа у Хрватској. Том приликом певач се није либио да удовољи тамошњој публици и отпева усташку песму "Суде ми", коју иначе пева Мирослав Шкоро. Песма велича хрватске генерале током акције "Олуја", а овај Рајовићев потез наишао је на жустре осуде српске публике.

Песма је посвећена хрватским ратним осуђеницима који су учествовали у војнополицијској акцији "Олуја", када су Срби протеривани са територије Хрватске и у којој је убијено око 1.900 војника и цивила. Многи је тумаче као хвалоспев Анти Готовини, Младену Маркачу, Слободану Праљку и Бранимиру Главашу.

Ипак, Хрвати сматрају да је песма родољубива и посвећена онима који су бранили своју земљу, а стихови "Суде ми душмани, моја љубе, ал’ не знају да је истина вода дубока" доказују да није у питању само родољубље већ и мржња према другом народу. Шкоро је ову песму неколико пута изводио са Марком Перковићем Томпсоном, националистом и шовинистом, познатим по усташким песмама и мржњи према Србима.

Познато је да је Рајовић у Хрватској веома популаран, као и да бивша председница Колинда Грабар Китаровић воли да слуша његове песме, за шта јој се Бобан једном приликом јавно захвалио и рекао да би му била част да пева пред њом.

На Твитеру су се појавиле прве прозивке попут: "Опа, нови кандидат за забрану уласка у Србију, Бобан Рајовић" и "Ћелави п*дер, пева усташку песму, а око њега се отимају клубови по Србији" и слично.

Овим поводом певач се није оглашавао.

(Објектив)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (33)