СВЕ О ОДНОСУ СНАХЕ И СВЕКРВЕ: 24 године од смрти принцезе Дајане откривено колико је била блиска са краљицом Елизабетом

Новости онлајн

01. 09. 2021. у 17:41

НИ 24 ГОДИНЕ након смрти принцезе од Велса нису познати баш сви детаљи њеног живота, а једна од великих енигми јесте та у каквом односу су биле снаха и њена свекрва, британска краљица Елизабета.

СВЕ О ОДНОСУ СНАХЕ И СВЕКРВЕ: 24 године од смрти принцезе Дајане откривено колико је била блиска са краљицом Елизабетом

ФОТО:Танјуг

Пре 24 године, последњег дана августа 1997. године, живот је у Паризу изгубила вољена принцеза од Велса, леди Дајана.

О њеном животу, прерано угашеном, зна се много тога, вероватно много више него што би она саам желела.

Од пропалог брака са принцем Чарлсом, дана мајчинства, па до љубавних веза, о принцези Дајани и данас се пише свакодневно, а свет је и даље опседнут њоме.

FOTO: EPA/Depositphotos

Ипак, мање од односа са Чарлсом, мање од односа Вилијамом и Харијем, те Саром Фергусон, најмање се зна о њеном правом односу са свекрвом, краљицом Елизабетом.

Чини се да после скоро три деценије права истина не може бити сасвим откривена, а сигурно је да британска краљица о њој неће говорити, али неке детаље открили су људи који су им били блиски.

Ти детаљи чине једну причу из које се може наслутити какав однос су гајиле Дајана и Елизабета.

Зна се да је као дете леди Ди живела на имању у Сандрингему, а дане је проводила са принчевима Ендруом и Едвардом.

Свакако, морала се још од малих ногу придржавати правила која је прописана у вези са краљевском породицом, тако је и одгајана, а краљицу је упознала много пре него што се заправо удала за Чарлса.

Још 2001. године је краљевска биографкиња Ингрид Сјуард писала о томе да је краљица одобравала Чарлсов брак са Дајаном не речима, већ гестовима.

То је укључивало климање главе и суптилну мимику, али из чега се јасно дало закључити да о Дајани има добро мишљење.

Штавише, један јако важан гест краљице Елизабете показао је да цени Дајану више него многе друге.

Годину дана након се удала за Чарлса, погинула је Грејс Кели, а леди Дајана тражила је да она буде представница породице на тој важној сахрани.

Занимљиво, иако се Чарлс томе противио, Дајана није одустала, већ тражила одобрење од краљице. Мада је имала само 21 годину, краљица се сложила са тим да Дајана треба да присуствује тој сахрани.

Ингрид Сјуард писала је и о томе како је Дајана знала да ненајављена дође у Бакингемску палату када би желела да разговара с краљицом.

— Прво је толерисала њене упаде, највише јер би Дајана увек била боље расположена него при доласку. Касније је кренула да одбија сусрете. Једном је, наводно, принцеза плакала три пута за пола сата док је чекала да је краљица прими, да би Елизабета потом рекла како је била код ње сат времена и да је све време плакала.

У биографији о Дајани коју је писао Ендру Мортон, Дајана: Њена истинита прича њеним речима, наводи се да су Елизабета и Дајана имале формалан и љубазан однос.

Мортон је написао и да је баш Дајана рекла краљици да је њен брак са Чарлсом отишао низбрдо.

Он је 2017. открио како је баш Дајанин утицај на породицу набоље променио то како прихватају нове чланове.

То се највише односи на краљичин однос са Кејт Мидлтон, посебно у првим данима како је ступила на своју дужност као чланица краљевске породице.

( GLOSSY )

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)