ДРАГАНА ПЕВА НА САЈМУ ШЉИВА: Фестивал посвећен краљици воћа почиње у петак у Осечини, по 16. пут

Б. ПУЗОВИЋ

25. 08. 2021. у 09:11

КОНЦЕРТ Драгане Мирковић на фудбалском игралишту у Осечини биће, према најавама организатора, спектакуларни догађај 16.

ДРАГАНА ПЕВА НА САЈМУ ШЉИВА: Фестивал посвећен краљици воћа почиње у петак у Осечини, по 16. пут

Фото Б. Пузовић

Сајма шљива у Осечини, који ће бити одржан од 27. до 29. августа. Осечина, центар Подгорине, биће престоница краљице воћа - шљиве, која се у овом делу Србије одвајкада највише гаји.

Након свечаног отварања сајма 27. августа, поподне ће за најмлађе бити организован маскенбал, а затим и ватерполо утакмица. Крај првог сајамског дана резервисан је за - Луче из Касидола, концерт Драгане Мирковић за који влада велико интересовање не само у северозападној Србији. Традиционално потпаљивање сушаре за шљиву, ове године украсиће наступ културно-уметничких друштава, те концерти народних песама музичара из Осечине. Током сајма, у хали Спортског центра у Осечини, посетиоци ће моћи да виде најбоље производе од шљива подгорских домаћина - ракију, џем, пекмез, слатко, шљивани колач, карабан за који веле да је изузетан природни афродизијак.

Фото М. Анђела

Такмичиће се најбољи здравичари, а за младе и децу наступиће популарна јутјуб-звезда Ана Лазаревић. Биће приређено такмичење у обарању руку, те журка уз ди-џеја Хофмана на базенима Спортског центра. У недељу, последњег дана Сајма шљива, биће додељене награде најбољим излагачима и произвођачима овог воћа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)