ДОБИО ГА ЈЕ НАКОН УЈЕДА: Тајну надимка Боре Тодоровића мало ко зна, глумац је мрзео да га овако зову

Novosti online

08. 08. 2021. у 00:31

ЛЕГЕНДАРНИ глумац Бора Тодоровић напустио нас је 7. јула 2014. године.

ДОБИО ГА ЈЕ НАКОН УЈЕДА: Тајну надимка Боре Тодоровића мало ко зна, глумац је мрзео да га овако зову

Фото: И. Маринковић

 Без обзира на то да ли га волите као Јаковљевића у "Балканском шпијуну", Пика у "Балкан Експресу" или Ђенку у "Маратонцима", све његове реплике се и даље са истим жаром цитирају.

Многи су га упамтили и као брата Мире Ступице и оца Срђана Жике Тодоровића, али и као великог навијача Партизана. Међутим мало ко је знао за његов надимак који је добио још у детињству и причу коју је стално покушавао да "заташка".

Како је једном приликом открио није волео тај надимак, али никао није могао да побегне од њега.

- Ујео ме комарац и на челу ми се појавила чворуга. А како ми прашина, у коју сам стално упадао, играјући кликере и крајцарице, није пријала, та чворуга никако да нестане. Деца ме прозваше најпре Чворуга, па онда од милоште, мало нежније Чвока - испричао је славни глумац деценијама касније.

Надимак му није пријао али, како то обично бива, није могао ни да га се отресе.

- Бора Чвока, то име као да се залепило за мене. Где год бих дошао - надимак се за мном појављивао, а хтео сам да га заборавим: у војсци, у Хрватском народном казалишту… Али, увек дође неко ко ме зна по надимку, каже пред непознатима: 'Здраво, Чвоко… Ту си, Чвоко… - причао је Бора додавши да му се чинило да је тај надимак већ постао неодвојиви део његове личности.

Па ипак, испоставило се да је без разлога бринуо… Једном када је постао звезда, надимак је пао у заборав и за њега су до краја знали само најближи глумчеви пријатељи.

Фото. Архива "Новости"


(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића