ВЛАТКО И САША УЗ ТАМБУРАШЕ: "Тамбурица фест" од 19. до 21. августа на Петроварадинској тврђави и у центру Новог Сада

С. Б.

07. 08. 2021. у 15:16

НА Петроварадинској тврђави, али и у центру Новог Сада, од 19. до 21. августа биће одржан 14. "Тамбурица фест", уз учешће извођача из Србије, Турске, Хрватске, Републике Српске, БиХ, Словеније, Северне Македоније, Црне Горе, Румуније и Бразила. Организатори су за љубитеље сетног звука припремили богат програм заснован на неговању традиције и подстицају на ново, савремено стваралаштво.

ВЛАТКО И САША УЗ ТАМБУРАШЕ: Тамбурица фест од 19. до 21. августа на Петроварадинској тврђави и у центру Новог Сада

Фото ATA Images

- Фестивал ће почети 19. августа, традиционалном променадом фијакера "окићених" музичарима и дефилеом више од стотину тамбураша уз наступе фоклорних ансамбала и кулутурно-уметничких друштава, који ће музицирати градским улицама - каже Јелена Пејчић из организационог тима фестивала.

Преостале две фестивалске вечери биће одржане на Петроварадинској тврђави, а званично отварање је у петак, 20. августа, наступом Националног симфонијског оркестра Турске, с обзиром на то да је "земља пријатељ" фестивала Турска. У такмичарском делу тамбуре ће укрстити пет селекционисаних оркестара, од великог броја пријављених, који ће се борити за престижну титулу најбоље тамбурашке банде. У ревијалном делу програма наступиће трио Влатка Стефановског, у пратњи тамбурашког оркестра "Велос". Последње дана бираће се најбољи вокални солиста и најлепше нове ауторске тамбурашке песме, а наступиће 12 извођача, међу којима и наша Зорана Иђушки, Јулијана Олм из Бразила, Сандра Милковска из Северне Македоније, Хаме Налић из БиХ.... У ревијалном делу програма певаће Милица Досковић, чланица опере Српског народног позоришта и фолкер Саша Матић са тамбурашима и у пратњи свог оркестра.

Улаз на прве две вечери фестивала је слободан, а за завршно вече, 21. августа, улазница ће коштати 500 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)