ПРЕ ДРАГАНА НИКОЛИЋА ЊИХ ЈЕ ЉУБИЛА: Са ова два позната мушкарца је Милена Дравић била у браку

Novosti online

01. 08. 2021. у 13:58

ЉУБАВ између Милене Дравић и Драгана Николића до последњег дана била је синоним складног и лепог брака коме многи теже, међутим, мало је познато да је славна глумица пре везе са чувеним глумцем била у два турбулентна брака.

ПРЕ ДРАГАНА НИКОЛИЋА ЊИХ ЈЕ ЉУБИЛА: Са ова два позната мушкарца је Милена Дравић била у браку

Фото Архива

Дива југословенске кинематографије први брак је склопила са режисером Пуришом Ђорђевићем, за кога се венчала 1960. године. Развели су се после неколико година заједничког живота, а Пуриша је отворено причао да никада није прежалио тај крах брака и растанак са лепом Миленом.

- Љубав је врло важна, нарочито онда кад нас та љубав остави. Дан-данас у пролазу често виђам жену која ме је оставила 1980. Да ли верујете да се од тада још нисам опаметио? Али, од свих жена које сам познавао и које сам волео, још увек једино и највише волим Милену Дравић - рекао је својевремено Пуриша причајући о бившој супрузи увек све најлепше.

- Милена и ја смо кратко били у браку, нисмо имали ни фотографију са венчања. А венчали смо се 1960, у мојој кући у Чачку, и то у кухињи. То је била беда, сиротиња, нисмо имали ни стан у Београду. Али, међу нама речено, мене су све жене које сам волео остављале, сматрајући да више волим филм него њих. И биле су у праву, филм је био и остао моја највећа љубав - испричао је редитељ још за домаће медије.

Након тога Милена је упловила у везу са редитељем Војиславом Коканом Ракоњцем. Њихова љубав крунисана је браком, у коме су били све до његове смрти. Ракоњац је преминуо у 34. години живота, 1969. године.

Након тога, три године касније, Милена упознаје Драгана Николића и они постају један од најомиљенијих славних парова у бившој Југославији. 

Љубав са Драганом разбуктала се на снимању филма "Како су се волеле две будале" 1972. године, а упознали су се три године раније, на снимању филма "Хороскоп". Венчали су се и Општини Врачар, а кума им је била глумица Јелисавета Сека Саблић.

(СрбијаДанас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)