СИРОГОЈНО - ПРВА СТАНИЦА: Биљу Крстић, након летовања, очекује концертни август

В. М. П.

01. 08. 2021. у 09:11

МУЗЕЈ на отвореном "Старо село" у Сирогојну, данас и сутра биће домаћин другог фестивала светске музике "+381 Сирогојно".

СИРОГОЈНО - ПРВА СТАНИЦА: Биљу Крстић, након летовања, очекује концертни август

Фото Фејсбук/Биља Крстић

Првог дана фестивала планиране су радионица фолклора (11.00), и радионица традиционалног певања, коју ће одржати етно-уметница Биља Крстић и њен оркестар "Бистрик" (15.00). "Трио балканске жице" забављаће публику од 17 часова. Другог фестивалског дана биће одржана још једна радионица фолклора, у исто време, за 13 часова заказан је концерт вокалне радионице "Бистрик", док ће од 17 часова наступити Славко Митровић Цале и "Београдски омладински народни оркестар".

- Радујем се фестивалу у Сирогојну, коме је свака подршка добродошла баш зато што је мали, без средстава и спонзора - каже, за "Новости", Биља Крстић, која је прошлог лета наступила на првом издању фестивала, али без публике, због пандемије короне.

Биљу и "Бистрик", који ове године обележавају јубилеј - две деценије рада, после Сирогојна, 6. августа, очекује наступ на музичком фестивалу у Богатићу, а затим следе концерти у Шапцу (12. август), Београду (13. август), Рамској тврђави код Великог Градишта (27. август)...

Енергију за предстојеће концерте Биља је скупљала најпре на Крфу, а затим и недавно на Брионима, а на оба острва летовала је са кумом, глумицом Горицом Поповић.

- На Брионима је било чаробно, знао је Тито где треба да летује - прича нам Биља. - Природа је нетакнута, много је леп осећај кад поред вас прође срна или фазан. Додуше, мало је скупље за наш џеп. Кума Горица и ја смо одлазиле бродићима не вечере у Фажану, а тамо смо се снабдевале и свакодневним ситницама, јер на Брионима не постоји ниједна продавница. Наравно, нема ни аутомобила, до острва се стиже само воденим путем. Мирно је, има само два хотела и неколико кућа, пуно је зеленила и идеално за шетње или вожње бициклом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)