НАЈВЕЋИ ДИГИТАЛНИ СТУДИО: Жељко Митровић представио завршетак пројекта

Novosti online

29. 07. 2021. у 13:36

У САРАДЊИ између Пинковог развојно-истраживачког центра (ПРДЦ) и телевизије Пинк, реализован је пројекат највећег дигиталног студија на свету, са преко 1000 метара квадратних лед екрана, моушн кепчер оделима, рендеринг фармом, енџинима нове генерације као и најсавременијим трекинг системима! Идеја Жељка Митровића да направи најмоћнији ЦГИ центар на свету ближи се реалности!

НАЈВЕЋИ ДИГИТАЛНИ СТУДИО: Жељко Митровић представио завршетак пројекта

Фото: Пинк

Жељко Митровић, директор и власник Пинк Медиа Гроуп, поносно је објавио да је за само мање од 14 месеци успео да сагради званично највећи дигитални студио на свету!

- Веома сам поносан и велика ми је част што могу да објавим да за 45 дана пуштамо у рад дефинтитивно највећи дигитални студио у свету! Шта то заправо значи? Овде можете да погледате - преко хиљаду метара квадратних ЛЕД екрана је инсталирано са диодама мањим од 2 милиметра, што представља апсолутну резолуцију од 12 X 48К, што је заправо незамислива резолуција и то нам, наравно, омогућава било који ефекат, било који подухват који се заснива на анимацијама или реалној слици, али која се данас генерише у савеременим енџинима - започео је Митровић, а потом додао:

Екрани су само део овог највећег студија, ту су и три "моцап" одела, ту је цела рендерска фарма огромних капацитета, ту је бесконачно много енгжина, пре свега унреал-а и ту су наравно трекери који синхронизују све, све покрете и омогућавају да анимирани ликови учествују у програму са нормалним, правим људима.

Како је истакао, о једном оваквом студију маштао је годинама уназад, а све је успео да са својим тимом реализује за мање од 14 месеци!

- Ово је студио који одговара свим програмским захтевима, небо је само граница. Немамо ограничења никаквих у прогукционом смислу, ово је коначано студио о којем сам ја сањао неколико година и, ево, успели смо. Успели смо да направимо највећи - ово је званично! "Мандалориан" је, рецимо, сниман у оваквим условима на четири пута мањем скрину, не постоји ништа што не можемо да произведемо овде, а оно што је значајно - све се производи у рил тајму, све се производи једновремено. Нема више великих пост продукција, све се ради у рил тајму, коначно смо га прилагодили телевизијској продукцији. Коначно смо филмску технологију приближили филмској продукцији, заправо све оно за шта је на филму потребно шест месеци или годину дана да би се добило у пост продукцији, овде то урадимо за неколико сати.

Највећи дигитални студио на свету умногоме ће се одразити на програм ТВ Пинк, која ће изгледати знатно другачије, модерније, несвакидашње.

- Ја сам на челу овог пројекта. Око годину дана смо потрошили до сада, биће отприлике 13-14 месеци што градње, што поставке, што синхронизације целог система... Али, суштински, рекао бих да то није велико време с обзиром на то да имамо феноменалну екипу која је радила даноноћно да би све ово стигла, реализовала, да би у овој сезони коначно почели да изгледамо другачије, не само као телевизија, него све оно што ће нам бити потребно и у филмској продукцији... А ја сам најавио да ћемо у следећој години снимити чак 52 филма, само у једној години, што значи сваке недеље ћемо имати један премијеран, домаћи филм. Ово ће бити једна велика помоћ, да не помињем шта ово значи у адвертајзинг категорији, ово је апсолутна револуција. Неће више бити спота који ће бити конкуретан ако се није произвео овде - истакао је власник Пинк Медиа Гроуп и на крају разговора закључио:

- Садашња технологија не познаје ништа технолошки развијеније од овога. Имплементирали смо шест или седам различитих система у један јединствени систем, говорим и када су системи трековања у питању, и када су рендеринг системи у питању, енџини... Све то заједно, када упакујете, то значи да сте стигли до краја - истакао је Митровић, који се својим пратиоцима на Инстаграму похвалио:"Успео сам да изградим за мање од 14 месеци највеци дигитални студио на свету! Сад је продукцији телевизије Пинк у реализацији идеја и пројеката само небо граница"!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)