ЗБОГ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА ЈЕ РАСКИНУЛА ВЕРИДБУ: Тужна судбина супруге познатог глумца - родила му је ћерку, па их обоје сахранила (ФОТО)

Novosti online

27. 07. 2021. у 00:47

ГЛУМИЦА Дина Рутић својевремено је била позната и као "најзапажније међу младим глумицама".

ЗБОГ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА ЈЕ РАСКИНУЛА ВЕРИДБУ: Тужна судбина супруге познатог глумца - родила му је ћерку, па их обоје сахранила (ФОТО)

Фото: принтскрин Јутјуб

Југословенска филмска и позоришна глумица била је удата за чувеног Зорана Радмиловића, а преминула је 34 године након његове смрти, 2019. године. Имала је 76 година, а од Зоранове смрти прошло је 36 година.

Дина Рутић Радмиловић рођена је 1943. године у Добром Селу, а прву улогу одиграла је у "Прометеју с отока Вишевице" из 1964. године, где је одиграла Весну. Иначе, Дина је била ћерка глумачког пара Јоже и Ивке Рутић.

Она је била посвећена књижевности и уписала је Филолошки факултет у Београду, али као ћерки глумаца нудили су јој улоге, па је за кратко време постигла велику популарност. Дина је својевремено рекла да филм и телевизија нису њена професија, већ да је највише привлачи свет књига.

Након прве главне улоге, уследио је прегршт нових, а када је у остварењу "Провод" играла са будућим супругом Зораном Радмиловићем, то је била судбина за обоје. Она га је хвалила како је одличан глумац, те да уз њега "сви играју добро", а он је био уверен да ће Дина бити његова жена. Био је у праву!

“Операција 30 слова“ / Фото Архива

Мада је била верена, Дина је раскинула своју озбиљну везу и упловила у нову романсу са 10 година старијим Радмиловићем. Венчали су се 1966. године, а ћерку Ану родила је 1974. године. Говорило се да су и Дина и Зоран били невероватно духовити, а памти се Радмиловићева реченица да свега има довољно и лако му је тако да живи. Глумац је са породицом проводио много времена, а њихова љубав била је светли пример. Мало кога је југословенска публика волела као Зорана Радмиловића, а чини се да је он изнад свега волео баш Дину и Ану.

Радмиловић је преминуо 1985. године, а након његове смрти, Дина се готово повукла из јавности. И књижевница Ана Радмиловић је напустила свет прерано, у фебруару 2017. године, у 43. години. Дина је живела још мало после одласка ћерке.

Дина Рутић Радмиловић преминула је у 76. години живота у Београду.

(Еспресо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)