ЗАМБИЈА ОДАЈЕ ПОЧАСТ ЂОРЂУ БАЛАШЕВИЋУ: Панонски морнар добио ванвременско признање

Novosti online

19. 07. 2021. у 22:50

НАКОН Љубљане, Новог Сада, Подгорице, Загреба, Скопља, па и бугарских и пољских градова, још једна држава Замбија, која је три пута већа и од бивше Југославије, одаје почаст бившем амбасадору Уједињених нација и кантаутору Ђорђу Балашевићу.

ЗАМБИЈА ОДАЈЕ ПОЧАСТ ЂОРЂУ БАЛАШЕВИЋУ: Панонски морнар добио ванвременско признање

Архива

Његов син Алекса са својом супругом Николином и најближим сарадницима стигао је на церемонију у Лусаку, где га је примио градоначелник. Млади уметник и продуцент филма "Мегдан" претходно је преузео морнаску капу, као дар његових домаћина.

- Призор у његовом стилу, да нас све најежи и учини поносним. На аеродрому Кенетх Каунде дочекала ме је свечано КАПА ЗАМБИЈСКЕ МОРНАРИЦЕ уручена од стране жандара са сликом на којој пише "Жандара нема који не зна мој лик" стих из песме мог оца, нашег националног блага. АМИН - поручио је Алекса Балашевић.

У Замбији Алекса ће провести неколико дана.

- Данас нас је примио градоначелник Лусаке. То је град орприлике као неколико Београда, Загреба, Сарајева. Милес Сампа нас је испред свог града позвао у своју кућу где смо му однели од нашег града поклон новосадски сат. Нисам могао да му објасним да "је једна варош у коју се враћамо" али након што нас је спровео Лусаком Ђолете већ видим; "Није свака варош ко Лусака". Велики понос за све нас, надам се да ће Нови Сад ускоро добити свог великог брата Лусаку, и да Ђолетова функција амбасадора добре воље још увек траје и трајаће - каже Балашевић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)