СОЛОМУН ЗАТВОРИО "ЕГЗИТ": Јубиларни 20. музички фестивал завршен је на Петроварадинској тврђави у Новом Саду

С. БАЈИЋ

12. 07. 2021. у 22:45

ОПРОШТАЈНИМ, умирујућим тактовима, после бурне и луде ноћи на највећем плесалишту на Балкану, денс арени, ујутро после осам часова, сјајни и неуморни ди-џеј Соломун из Травника, у чијем је сету уживала и бивша мис Сања Папић, ставио је тачку на јубиларно 20. издање "Егзита".

СОЛОМУН ЗАТВОРИО ЕГЗИТ: Јубиларни 20. музички фестивал завршен је на Петроварадинској тврђави у Новом Саду

Фото Н. Карлић

Први велики европски фестивал одржан од почетка пандемије вируса корона, на којем је током четири ноћи, на више од 20 бина и зона на Петроварадинској тврђави наступило око 300 извођача са свих меридијана, посетиоци су лагано напуштали, прелазили мост "Дуга" и хитали на доручак у пекаре, па у своје смештаје у Новом Саду.

Завршну фестивалску ноћ обележили су сјајним наступима на "мејн стејџу" Рундек и екипа, "Лајбах", Шек Вес, Џонас Блу и феноменални Дејвид Гета, који је у двочасовном наступу до после четири часа ујутро, разгалио публику. На денс арени, од поноћи су се смењивали Магдалена, Ендрју Мелер, Артбат и Соломун са пријатељима. Такође, весело било је на бини уједињења уз домаће "Лав хантерсе", Масима, "Есмас бенд некст џенерешјн", Иду и "Лолобриђиду"...

- Први пут сам на "Егзиту" и долазим и догодине - рекла нам је Маријана Вукашевић, студенткиња из Суботице. - Била сам са друштвом све четири ноћи, долазили смо на тврђаву касније, а одлазили у свитање, највише плесали на денс арени. Програм је био супер, лепо смо се забављали, а на фестивалу смо се осећале сигурно јер нико од посетилаца није био заражен короном. Приватан смештај је био океј.

Фото Архива

Оцена нешто времешнијих посетилаца фестивала на Петроварадинској тврђави је да су атмосфера и расположење гостију били приметни на сваком кораку, јер су се људи ужелели путовања, дружења и забаве на отвореном, после годину и по дана изолације због пандемије короне. Заштитне маске, готово да нико није ни носио, осим на појединим локацијама као заштиту од прашине.

Фото Н. Карлић

- На "Егзит" долазим неких 15 година, углавном на гитарске бендове, али и због фестивалске атмосфере - казао нам је Зоран Михајловић, столар из Новог Сада. - Волим да чујем и нову музику, па сам са пријатељима шетао од бине до бине. Нисмо остајали до јутра, раније смо одлазили кући.

Јоханес Брехт, Фото АТА Images

По оцени организатора "Егзита", посетиоци су ове године стигли из 70 земаља, а окосницу програма су чинили наступи великог броја ди-џејева и продуцената.

Ди-џеј Соломун, Фото АТА Images

ПРОНАЂЕНИ ДРОГА И ДВА ПИШТОЉА

Полиција је током "Егзита" имала пуне руке посла: контролисали су бројне учеснике фестивала и возаче, а код 210 њих пронађене су и недозвољене супстанце. Током фестивала заплењени су амфетамин, марихуана, кокаин, хероин, хашиш, таблете МДМА и таблете са листе психоактивних супстанци, а новосадска полиција је пронашла и одузела два пиштоља и 39 метака. У појачаној контроли саобраћаја, откривена су 1.103 прекршаја, из саобраћаја је искључено 220 возача, а задржано њих 47. Упркос овим бројкама, фестивал је протекао мирно.

Диволи и Марквард, Фото АТА Images

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)