ЖЕСТОКО ОД СТАРТА: Две деценије Егзита на 20 бина и зона, у публици фанови из 70м земаља (ФОТО+ВИДЕО)

С.БАЈИЋ

09. 07. 2021. у 18:07

УВОДНУ фестивалску ноћ на Петроварадинској тврђави, између четвртка и петка, којом је почела прослава 20 година Егзита, обележили су извођачи на више од 20 бина и зона са свих меридијана као и, како организатори истичу, 42.000 фанова из 70 земаља света.

ЖЕСТОКО ОД СТАРТА: Две деценије Егзита на 20 бина и зона, у публици фанови из 70м земаља (ФОТО+ВИДЕО)

Фото ATA Images

Та ноћ је, после једногодишње паузе, била набијена емоцијама, с обзиром на чињеницу да се плесало до раних јутарњих часова у петак уз легендарног Рони Сајза и Ковена на „мејн стејџу“ и нарочито у жељеном такту за плес Амелије Ленс и Шарлоте Де Вит на „денс арени“.

Посебно упечатљиву поруку посетиоцима Егзита, упутио је омиљени диџеј Снејк, одмах после церемоније свечаног отварања фестивала и спектакуларног после - поноћног ватромета. Уз жестоке тактове, један од хедлајнера фестивала, кратко али јасно је потврдио: „Вратили смо се!“.

- Фестивали су се прве ноћи на Петроварадину на велика врата вратили у многе животе и послали снажну поруку да се масовни догађаји могу безбедно одвијати и поново бити део наше свакодневице. Велика је симболика да се то догодило управо на Егзиту који је пре две деценије био симбол повратка нормалног живота у региону, а ове 2021. године, знак враћања нормалног живота целе планете – поручују из Егзит тима и истичу да је двоструки европски фестивалски шампион исписао још једну значајну страницу своје, али и глобалне музичке историје као први велики фестивал који се овог лета одржава у Европи и прво масовно музичко окупљање на овим просторима, организовано под стриктним и разрађеним безбедносним мерама.

Публика се сјајно забављала уз домаћи бенд, Буч Кесиди, старе мајсторе из комшилука, Хладно пиво, фантастичну Сенидах и Тијану Т... На бини уједињења жарили су и палили Војко В, Хелем Нејсе, Марко Луис и Фран Палермо, а електронски андерграунд хероји „Но слип Нови Сад“ сцене, као и стотине извођача на осталим, веома посећеним бинама, учиниле су, како у Егзит тиму наглашавају, Петроварадинску тврђаву апсолутним музичким епицентром старог континента.

- Поновно окупљање са десетинама хиљада обожавалаца из целог света је емотиван догађај. Егзитова денс арена, једна је од најневероватнијих бина на свету и има такву атмосферу, посебно у раним јутарњим сатима, када сунце излази изнад зидина тврђаве. То је заиста магично - рекла је Шарлота Де Вит, белгијска техно звезда.

Посластица за фанове Егзита, уводне ноћи био је и традиционално спектакуларни ватромет, у оквиру церемоније свечаног отварања, која је носила поруку смотре „Хајде да славимо живот“.

Припреме за другу ноћ

ЈУЧЕРАШЊИ, завршни дан радне недеље, у Новом Саду је протекао мирно, с обзиром на то да су се гости Егзита одмарали од бурне уводне фестивалске ноћи. Они су, тако, хвалати залет за другу, по извођачима, још жешћу ноћ и ишчекивали наступе Пола Калкбренера, Масеа Плекса, Марка Настића, затим, хеви метал громаде „Сабатон“, па домаћи „Ван Гог“, „Атеист реп“, „Гоблине“, Амиру Медуњанин, Лејди Ли...

ЧИСТОЋА

ЈАВНО комунално предузеће „Чистоћа“ са Егзит фондацијом, и Удружењем „Чепом до осмеха“, на Петроварадинској тврђави организовало је сакупљање амбалажног отпада за рециклажу. На девет локација у оквиру фестивала постављено је 30 контејнера, специјално опредељених за рециклажни отпад, који се сваког јутра празне и односе на сепарацију.

„Чистоћа“ је такође поставила и посуде за амбалажни отпад на најфреквентније улице које воде у Петроварадин, посебно на Кеју жртава рације и у Подграђу.

- Позивамо све посетиоце Егзита да се добро проведу на фестивалу и да нам помогну у акцији, како бисмо сакупили што више рециклажног отпада и ове године – поручују из „Чистоће“.

Вечерас на Егзиту

ТРЕЋЕ, ударно фестивалско суботње вече на мејну, отвориће „Ремеди“ а одмах за њимa, домаћи, новосадски „Обојени програм“, па Асаф Авидан, Сатори лајв, Робин Шулц и Пол Ван Дајк. На денс арени наступиће Реблок, Спејс моушн, Медуза, Хани Дфижон, Хот сајнс 82 и Борис Брејча а на бини уједињења, „Петинг блуз“ Драм, Елон, „Саншајн“...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)