ТРАЖИ СЕ КРЕВЕТ ВИШЕ: У Новом Саду попуњени смештајни капацитети у време одржавања Егзита

С.Б.

01. 07. 2021. у 22:48

ОРГАНИЗАТОРИ овогодишњег Егзита, који ће бити одржан на Петроварадинској тврђави од 8. до 11. јула уз учешће светских, регионалних и домаћих музичких звезда, позивају Новосађане да издају смештај гостима фестивала јер су капацитети у Новом Саду већ недељама у потпуности попуњени.

ТРАЖИ СЕ КРЕВЕТ ВИШЕ: У Новом Саду попуњени смештајни капацитети у време одржавања Егзита

Фото И. Маринковић

 То, како истичу, сведочи о великом интересовању иностраних и регионалних посетилаца за јубиларни 20. Егзит фестивал.

- Према подацима највеће светске платформе за издавање смештаја у Новом Саду је већ дуже време чак 99 одсто смештаја попуњено у термину од 8. до 12. јула, а слична ситуација је и на другој водећој платформи. Стога, позивамо све Новосађане, који су у прилици, да искористе ову јединствену шансу и издају своје смештајне капацитете за посетиоце из целог света. Интересовање гостију је превазишло сва наша очекивања, очекујемо рекордну посету ове године. Поједина тржишта попут Француске и Немачке бележе пораст од више стотина одсто у односу на претходне године. Новосађани имају сјајну прилику да издају своје приватне станове и собе, и да, што је најважније, то учине по потпуно безбедним условима, јер готово сви странци пре уласка у Србију морају имати негативан ПЦР тест- каже Акош Селеши, директор Егитове туристичке агенције.

Ове године највећи број посетилаца очекује се из Француске, Немачке, Словеније, Турске, Хрватске, Мађарске и Холандије. Имајући у виду да је пандемија наметнула нова правила путовања, неће бити велик број посетилаца из традиционално јаког Егзитовог тржишта Велике Британије, јер се Србија и даље не налази на зеленој листи те острвске земље. Готово свим страним држављанима за улазак у Србију потребан је негативан ПЦР тест, осим грађанима Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе, који у земљу могу да уђу несметано, док је грађанима Словеније и Мађарске довољна и потврда о вакцинацији.

ВИЛА ЗА 22.000 ЕВРА

ЦЕНЕ смештаја за посетиоце овогодишњег Егзита, значајно су веће него претходних година. Поједини хотели у граду су достигли цену од чак 400 евра за ноћење, надмашујући тиме и најлуксузније хотеле у земљи, док је велику пажњу привукао и интересантан оглас за издавање виле са базеном, у којој четири ноћења коштају вртоглавих 22.000 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)