ЖЕСТОК РОК УЗ МИРИС "ИДОЛА": Зденко Колар са "Меџик бушом" припрема солo првенац

М. Ћ.

19. 06. 2021. у 09:24

БАСИСТА Зденко Колар, члан некадашње значајне новоталасне групе "Идоли", намерава ове године да објави свој први самостални, ауторски албум, на коме ће и запевати, у пратњи бенда "Меџик буш".

ЖЕСТОК РОК УЗ МИРИС ИДОЛА: Зденко Колар са Меџик бушом припрема солo првенац

Фото ATA Images

- Тачно је, решио сам под старе дане да изађем у јавност са песмама које чувам у себи, забележене на неким касетофонима пре четрдесетак година - рекао је Колар.

Бас гитариста "Идола", потом пратећих бендова Владе Дивљана, а од средине осамдесетих и блуз бенда "Зона Б", каже да ће се засада неименовани албум вероватно појавити под фирмом Зденко Колар и "Меџик буш".

- Добру сарадњу сам остварио са њима. Стварно су дечаци дивни. Омогућили су ми приступ добрим инструментима и студију, знају да свирају и певају, тако да је све то резултирало соло албумом.

Према његовим речима, на том издању ће бити поп-рока, али и "мало тежег рока", док на "Идоле", највише личи предстојећи, први најавни сингл "Савршен пар", чији су аутори басиста Бајагиних "Инструктора" Мирослав Цветковић и гитариста "Меџик буша" Дамјан Дашић.

- На албуму се појављујем као аутор, имам неких седам-осам песама, али стицајем околности, ова иде као прва. Добро је зазвучала, много људи ми је рекло да подсећа на "Идоле".

Везано за ту нумеру, Колар је, уз, препознатљив осмех, додао:

- Певао сам је у студију сат и по и добио упалу грла јер, ипак, нисам певач. Сад сваки дан вежбам у купатилу после туширања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)