ОД ЏЕЈА ДО ЂОРЂА НА ГИТАРСКИ НАЧИН: "Док'н'ритам" завршен посветом недавно преминулим легендама

М. Ћ.

12. 06. 2021. у 20:41

ДУГОМЕТРАЖНИ филм "Мушкатле, цвеће Војводине", који је режирао Чонгор Сазо, добио је главну награду жирија на шестом фестивалу "Док'н'ритам", у петак завршеном у Дому културе Студентски град, на Новом Београду.

ОД ЏЕЈА ДО ЂОРЂА НА ГИТАРСКИ НАЧИН: Докнритам завршен посветом недавно преминулим легендама

Бубњари Драгољуба Ђуричића / Фото Док'н'ритам

Специјално признање жирија припало је остварењу "Одпотовање (одлажење)", редитељке Петре Селишкар, посвећеном словеначком песнику и музичару Томажу Пенгову. По гласовима публике, најбољи је био кратки документарац Тамаре Тасић "За све сте ви криве" који преиспитује шта је идеално пријатељство и да ли оно, уопште, постоји.

После проглашења победника, приређен је несвакидашњи концерт, назван "Небески потпури - The show must go on". Бенд "Лагана среда", који је тријумфовао на петом "Бунт рок фестивалу", извео је, у свом маниру, уз значајне аранжманске промене, хитове бројних наших певача и музичара који су нас напустили у претходних неколико месеци, уз пригодне видео илустрације.

За почетак, одабран је класик из Војкана Борисављевића, "Љубав је само реч", а одмах затим уследило је највеће изненађење - "Један, два" Џеја Рамадановског, на рокерски начин. Даље су се низале посвете "Лутајућим срцима" ("Још мало"), чија два члана су нас недавно напустила, па Миши Алексићу ("Рибља чорба") уз "Остаћу слободан", као и Ђорђу Балашевићу ("Живети слободно").

Сетили смо се и гитаристе "Директора" Пеђе Тошовића, басисте ЧБС Микице Здравковића, посвету на гитарски начин су добили и Предраг Живковић Тозовац, Бранко Марушић Чутура, Ђорђе Марјановић, Сања Илић и Зоран Симјановић.

На сцену су изашли и бубњари Драгољуба Ђуричића, не би ли на посебан начин одали почаст свом преминулом учитељу и вођи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)